Gemeente Zwolle virtualiseert 1500 werkplekken

Dit artikel delen:

De Gemeente Zwolle gaat desktopvirtualisatie toepassen. Dat doet het bij 1500 werkplekken verdeeld over dertig locaties. Het hoopt zo de werkplekken makkelijker te beheren en het energieverbruik te verminderen.

De Gemeente Zwolle gaat 1500 werkplekken virtualiseren. Daartoe heeft het een contract gesloten met dienstverlener Pecoma Business Technology. De gemeente hoopt door virtualisatie toe te passen het beheer terug te brengen en het energieverbruik te verminderen.

De werkplekken zijn verspreid over dertig locaties. Doordat er veel afgeschreven werkplekken zijn, hebben medewerkers van de gemeente nu nog last van lange inlogtijden, hoge energiekosten en hoge beheerkosten. "Door middel van virtualisatie kan de gemeente Zwolle straks de persoonlijke omgevingen aanbieden op iedere gewenste locatie", zegt projectmanager Edwin Dennissen. De gemeente kiest voor software van VMware in combinatie met Wyse Thin Clients.

Besparing van 46 procent

De gemeente voerde in 2008 een Energie Optimalisatie Scan van Pecoma uit. Daaruit bleek dat de gemeente 46 procent kan besparen op de energiekosten. Dat doet het onder andere door de serverhardware automatisch off-line te zetten als deze niet wordt gebruikt door de virtualisatiesoftware.

Pecoma werd gekozen na een Europese aanbesteding uit vijf organisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik neem aan dat de besparing van 46% op energiekosten wordt gerelateerd aan het totaal energieverbruik van alle IT bij de gemeente Zwolle. Als het alleen over die 1500 werkplekken moet 70% tot 80% haalbaar zijn. Misschien bedoelen jullie hier 46% besparing op het beheer van die 1500 werkplekken, want dat is eveneens haalbaar. Ergo: of de berichtgeving hier is niet volledig, of Pecoma levert geen optimale oplossing.

46% is over totale IT bij gemeente zwolle....

Al eens gedacht om je telefooncentrale ook te virtualiseren? Ook dit is mogelijk.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-30T11:26:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.