Oracle doet overname voor virtualisatiebeheer

Oracle

Softwareleverancier Oracle wordt eigenaar van Virtual Iron Software. Dat bedrijf is gespecialiseerd in beheersoftware voor servervirtualisatie. Voor Oracle is de overname een logische uitbreiding op zijn eigen servervirtualisatieproducten, die een algehele beheertoepassing ontbeerden. Het is niet bekend hoeveel geld met de overname is gemoeid. Afhankelijk van de goedkeuring van de Amerikaanse autoriteiten, verwacht het bedrijf de overname in de zomer van 2009 af te ronden.

Volgens het bedrijf levert de overname veel voordeel voor klanten van Oracle. Door de software van Virtual Iron zouden gebruikers de verschillende toepassingen uitgebreider en dynamischer kunnen beheren. Applicaties kunnen erdoor sneller worden ingevoerd, bij virtualisatie kunnen de instellingen van de servers eenvoudiger plaatsvinden en de verschillende bedrijfssoftwarepakketten kunnen beter worden beheerd.

De technologie achter de software van Virtual Iron wordt geïntegreerd in Oracle Enterprise Manager. Daardoor zouden gebruikers bovendien sneller en flexibeler service levels voor gevirtualiseerde omgevingen behalen.

Overnamepad

De overname hing al enkele weken in de lucht. Oracle is op overnamepad en deed in de eerste vier maanden van 2009 al drie overnames. Op 20 april werd de overname van hardwareleverancier Sun Microsystems aangekondigd, begin februari die van beheersoftwarebedrijf mValent en riskmanagementleverancier Relsys. Virtual Iron werd toen al als volgende prooi genoemd, juist in verband met de logische aanvulling op het virtualisatieportfolio van Oracle. Virtual Iron werd opgericht in 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-13T15:54:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.