Cisco introduceert nieuwe cloud-strategie

Net als VMware en verschillende andere bedrijven komt Cisco met een nieuwe cloud computing-strategie die gebaseerd is op cloud hosting en service providers. Het programma ‘Unified Service Delivery' richt zich op service providers die cloud services willen aanbieden en optimaliseert virtualisatie in het datacenter, tussen datacenters en over de next-generation networks (NGN). Hiermee ziet Cisco er vanaf om zelf cloud services te gaan leveren.

Net als VMware probeert Cisco met Unified Service Delivery door te dringen in de bestaande ecosystemen van hun servicepartners om hen nieuwe cloud services te laten bouwen, draaien en afleveren. Hiermee verkiest Cisco meer de rol als een soort intermediair dan dat het bedrijf zelf de rol van cloud-leverancier op zich neemt.

Ook IBM, Sun Microsystems, VMware en een aantal kleinere spelers zien meer brood in het omvormen van bestaande hostingleveranciers naar cloud computing-leveranciers. Dit blijkt onder meer uit de veranderende focus van VMware naar de zogenaamde cloud service provider-markt met de introductie van het vCloud-initiatief. Dit programma is gericht op de specifieke interoperatibiliteit van VMware en claimt ‘in de cloud' met elke applicatie te werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Cisco blijft een bedrijf dat de middelen levert, niet de oplossingen. Daar zijn ze 'goed' in en dat moeten ze ook gewoon blijven doen.

Cisco is een hardware leverancier en zal nooit een echt software bedrijf worden! Daar hebben ze de cultuur en het business model niet voor.

De grens tussen software en hardware is steeds vager aan het worden. Maar naar mijn idee zijn routers nog altijd voornamelijk software, dus waarom zouden ze het niet kunnen?

Routers die (voornamelijk) in software ge?mplementeerd zijn kunnen de snelheden van tegenwoordig niet meer bijhouden. Packets laten forwarden door de router CPU wordt niet voor niets 'slow path' genoemd :)

Met software wordt hier niet gedoeld op firmachtige ware maar bedrijfssoftware, pakketten en middleware. Cisco probeert hier al heel lang binnen te komen. Ze begonnen met het Application Delivery Network. Een centrale voorziening t/m de middleware laag. Maar dat kwam niet van de grond. Want middleware moet nauw aansluiten op bedrijfssoftware.
Nu proberen ze de onderlaag van cloud computing.

Thank you for sharing this insight. FYI, Cisco's Simon Aspinall started a series of thought-provoking commentaries on the emerging cloud services opportunity for service providers http://bit.ly/3JWMX

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-14T13:50:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.