EMC, VMware en Cisco vormen virtualisatietrio

Leveranciers EMC, VMware en Cisco werken nauwer met elkaar samen op het gebied van de nieuwe generatie virtuele datacenters. EMC virtualiseert de data, VMware levert de virtuele machines en Cisco levert het virtuele netwerk. Dit is bekendgemaakt op het jaarlijks congres EMC World 2009, dat onlangs in Orlando werd gehouden.

Samen vormen de drie Amerikaanse bedrijven de EVC-groep: EMC, VMware, Cisco. De drie leveranciers zeggen nauwer samen te werken omdat datacenters in de toekomst geheel gevirtualiseerd worden ingericht. EVC zegt een virtueel platform voor cloud computing te leveren, waarmee bedrijven efficiënter en met eenvoudiger beheer hun data kunnen opslaan en managen.

Voor eindgebruikers moet EVC het aanspreekpunt worden voor het moderniseren van virtuele datacenters, aldus technologiedirecteur Chuck Hollis van EMC. 'EVC biedt eindgebruikers en business partners kansen om meer diensten vanuit de private cloud aan te bieden. De EVC-groep werkt nauw samen in het aanbieden van cloud oplossingen.'

Concreet

EVC zegt al concrete oplossingen te bieden. Zo worden de storageoplossingen van EMC gecombineerd met Cisco's Nexus 1000V virtuele switch en VMware's vSphere 4.0. Cisco zegt dat de Nexus 1000V zowel de fysieke als virtuele netwerkinfrastructuur vereenvoudigt. Netwerkbeheerders kunnen daardoor datacentervirtualisatie versnellen. 

vSphere 4 wordt door virtualisatieleverancier VMware in de markt gezet als eerste besturingssysteem voor de cloud. Het verzamelt grote pools van ict-activa, zoals processors, opslagvoorzieningen en netwerktechnologie. Dat gebeurt volgens VMware in een naadloze, flexibele en dynamische werkomgeving.

De virtualisatie-oplossingen van de EVC-groep worden aangeboden door service providers en system integrators die nauw samenwerken met EMC, VMware en Cisco.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-27T15:41:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.