Nortel levert IP-telefonie voor Ziggo

Dit artikel delen:

De Nederlandse kabelaar Ziggo gaat met producten van telecomleverancier Nortel ip-telefonie aan het midden- en kleinbedrijf aanbieden. Dat zijn de bedrijven half juni 2009 overeengekomen. Met Nortels oplossing voor zakelijke internettelefonie zou het midden- en kleinbedrijf een beveiligd, stabiel en voordelig systeem kunnen gebruiken dat al dan niet wordt aangesloten op de bestaande pbx-centrale van de klant.

Veel ondernemingen in het mkb hebben te weinig middelen of kennis in huis om een ingewikkeld telefoniesysteem te beheren, vertelt Arthur Lightart van Ziggo. 'Verbetering van de communicatie kan voor het midden- en kleinbedrijf wel leiden tot hogere productiviteit, betere hulp aan de klant en een verhoging van de efficiëntie.'

Onder meer met Nortels Communications Server 2000 en SIP-technologie denkt Ziggo zijn klanten in het mkb een dienst te bewijzen. 'We voorzien ze van een flexibel en schaalbaar pakket van geavanceerde voip-diensten dat aan de wens van de klant kan worden aangepast', aldus Lightart.

Multimediaal

De overeenkomst met Nortel stelt Ziggo bovendien in staat om zijn klanten multimediale applicaties en diensten te bieden, licht Samih Elhage van de hardwareleverancier toe. Als voorbeelden noemt hij oplossingen voor het convergeren van vaste en mobiele telefoonlijnen en software voor unified communications. Dat is een technologie waarmee onder andere instant messaging, aanwezigheidssoftware, webconferencing en telefonie worden geïntegreerd.

Nortel is de afgelopen tijd vooral in het nieuws in verband met de surseance van betaling die de Canadese fabrikant kreeg verleend van de rechter. Het bedrijf boekt al enige tijd forse verliezen en zoekt manieren om zich op te splitsen en bepaalde onderdelen te verkopen. De Britse bewindsvoerder die tijdelijk de financiële belangen van Nortel in Europa behartigt, vertelde eerder aan Computable dat de surseance geen invloed heeft op de dagelijkse bedrijfsvoering van de leverancier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Opmerkelijke keus: Nortel. afgelopen jaren is hun marktaandeel alleen en kleiner geworden plus het feit dat de toekomst van Nortel mometeel erg onzeker is. Hoe is bijvoorbeeld de productontwikkeling en de ondersteuning in de toekomst gewaarborgd?

De Propriety IP solution van Nortel levert tegelijkertijd een mooie Vendor Lockin. Mooi voor Nortel, slecht voor Ziggo.

Ik ben blij dat wij een paar jaar geleden van onze Nortel IP-solution nu naar Cisco overgegaan zijn.

Meer uptime ;-)

sluit mij volldig aan bij Gast. Wat je dus in de markt ziet is dat bedrijven waar het minder mee gaat elkaar opzoeken.

Ik zou als ik Ziggo was eens kijken en luisteren naar de markt.
Er zijn zeker 3 andere merken / oplossingsrichtingen die blijven bestaan en innoveren.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-12T14:04:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.