2AT: 'ICT is een strategisch middel'

Ict-netwerk Skillcity heeft 2AT genomineerd voor de prijs van snelste ict-groeier in de regio Midden-Nederland. Volgens directeur Bas van Atteveldt komt dit doordat 2AT het bedrijf de nieuwste technologie inzet en gebruik maakt van zijn eigen virtualisatie- en cloud computing-platform. Van Atteveldt: 'Wij willen bedrijven het maximale laten halen uit hun ict. Deze visie slaat duidelijk aan gezien onze sterke groei.'

2AT is de afgelopen jaren sterk gegroeid in omvang. Directeur Bas van Atteveldt: 'Begin 2004 bestond ons bedrijf nog uit de twee oprichters, Beat Nideröst en ik. Eind 2004 namen we onze eerste medewerker aan, dat vonden we toen ongelooflijk spannend. Nu, vijf jaar later heeft ons bedrijf twintig medewerkers. Wij groeien omdat wij pragmatische oplossingen bieden en met korte implementatiefases direct waarde toevoegen voor de klant. Voor een project van drie jaar, waarbij je aan het einde een verouderd systeem presenteert aan je klant, krijg je de handen niet op elkaar. Als wij een project doen, ziet de klant dat ict geen kostenpost is, maar juist een strategisch middel.'

Cloud computing

Binnenkort begint 2AT aan het opzetten van een Digitale Leer- & Werkomgeving voor de Hogescholen Amsterdam, Utrecht en INHolland. Van Atteveldt: 'Voorheen zette elke faculteit en onderwijsinstelling zijn eigen portal op. Door cloud computing en SaaS is het eenvoudiger om een overkoepelende samenwerkingsomgeving neer te zetten, die toch meerdere partijen maatwerk biedt. Door onze kennis zijn wij in staat een betrouwbaar en stabiel systeem te leveren.'

Skillcity

Skillcity is een zakelijk netwerk voor ict-bedrijven in Midden-Nederland. Het is opgezet om ict-ondernemers te inspireren. Het netwerk van Skillcity heeft inmiddels zo'n 750 leden. Ieder jaar organiseert Skillcity de verkiezing van de snelst groeiende ict-mkb'er in Midden-Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Beste Bas,

Niet IT is een strategisch (bedrijfs)middel van een organisatie, strategisch zijn de gegevens die informatie zijn. Pas als je goed weet wat je informatie is kan je het maximale uit de inzet van IT halen. Technologie is er echt alleen om een organisatie van de juiste informatie te voorzien, en dus een tactisch/operationeel instrument. Daarom is technologie vandaag de dag ook zo belangrijk, want men heeft echt informatie nodig.

Beste Steven,
Een strategisch middel kan toch van alles zijn? Verfbommen op het reclamebord van je grootste concurent kunnen een strategisch middel zijn. Jezelf inkopen bij een klant kan een strategisch middel zijn. Veel exposure op internet door op veel posts te reageren kan een strategisch middel zijn. En het inzetten van IT kan een strategisch middel zijn.

En technoligie is er volgens mij niet alleen om managers van informatie te voorzien, maar ook om processen een stuk eenvoudiger, sneller en beter te laten verlopen.

Beste Bas en Beat,

Van hartelijke gefeliciteerd met dit resultaat!

Groeten,
Floris.

Hoi Steven,

Jij ziet IT als tool om om te gaan met informatie en de informatie zelf als strategisch.

Ik zie IT liever als bedrijfsmiddel: een middel om met je klanten te communiceren, een middel om informatie vast te leggen, een middel om te helpen de informatie te benutten, een middel om sneller of beter je werk te kunnen doen, etc.

Als je IT dan als bedrijfsmiddel bekijkt, dan kun je vervolgens de inzet van dit bedrijfsmiddel kiezen. Voor de hand liggend zijn inderdaad een inzet om aan informatie te komen, maar in het huidige klimaat is kostenbesparing ook niet weg te denken en omzetgroei doet het altijd goed.

Wij richten ons er dan ook juist op om organisaties te helpen IT in te zetten als een middel om hun strategische doelen te halen.

Hoe dat precies moet is natuurlijk per klant verschillend. Maar belangrijk is in ieder geval dat je ervoor zorgt dat IT in staat blijft om de business te volgen. Investeren in IT lijkt voor de hand te liggen als het een strategisch middel is, maar een investering die nog niet is terugverdient kan ook heel belemmerend werken voor nieuwe ideeen.

Kortom, goed omgaan met IT is voor ons ervoor zorgen dat je je IT ook daadwerkelijk inzet om je strategische doelen te bereiken. Als strategisch middel dus eigenlijk. En daar helpen we onze klanten graag mee.

Bas.

Bas en Beat,

Van Harte gefeliciteerd met jullie mooie resultaat!
Ik denk ook dat jullie een erg goed bedrijf zijn!

Beste Bas en Beat,

Allereerst gefeliciteerd met deze fantastische prestatie!
Mooi hoor, klanten helpen IT in te zetten om strategische doelen te halen.Ook in de zorg en onderwijs sector zeer belangrijke items anno 2009 om efficienter te te communiceren, te documenteren, informatie te benutten
Een fantastisch bedrijf, lijkt mij

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-23T08:33:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.