Vmware koopt e-mailsoftwarebedrijf Zimbra

Leverancier van virtualisatiesoftware Vmware koopt opensourcesoftwareleverancier Zimbra. Zimbra is nu nog een divisie van internetbedrijf Yahoo. De divisie biedt een e-mail suite en software om beter te kunnen samenwerken. Financiële details van de overname worden niet bekendgemaakt. De overname moet het eerste kwartaal van 2010 rond zijn.

Vmware wil, bovenop zijn bestaande portfolio, diensten aanbieden voor gevirtualiseerde omgevingen. De software van Zimbra is een voorbeeld van een oplossing die in een dergelijke omgeving goed werkt, zegt de softwaremaker. ‘Het zal een bouwsteen zijn in een groeiend portfolio van oplossingen die zijn aan te bieden als virtuele toepassing of door een cloud-dienstverlener', zegt general manager cloud-services Brian Byun van Vmware.

De virtualisatiesoftwareleverancier blijft de bestaande producten van Zimbra ondersteunen en blijft de activiteiten binnen de opensourcegemeenschap voortzetten. Daarnaast wil de softwareleverancier de producten van het opensourcebedrijf optimaliseren voor de Vsphere-gebaseerde cloud-infrastructuur, een product van Vmware.

Yahoo

Yahoo kocht Zimbra in 2007 voor 350 miljoen dollar. Sinds september 2009 zou het internetbedrijf al van de divisie af willen. Het internetbedrijf blijft de technologie van de divisie gebruiken in zijn producten zoals Yahoo Mail en Yahoo Calender.

De open source e-mail- en samenwerkingssoftware van Zimbra heeft 55 miljoen e-mailboxen die worden gebruikt door 150.000 organisaties wereldwijd. In Nederland is het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg een van de gebruikers van het opensource-emailsysteem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hopelijk blijft Zimbra opensource, het is een zeer mooi en erg compleet product.

Hopelijk wordt het GPL open source, dat is het nu niet, een of andere yahoolicentie die je niet opensource kunt noemen.

Dan nog het mobiele server interoperabiliteit opensource. zodat je de OS versie echt kan gebruiken in bedrijfsomgeving met handhelds en hopelijk investeert VMware in ondersteuning van andere mailclients.

En daar gaat een goed en betrouwbaar Exchange Concurent product de dood tegemoet, jammer hoor, dit was een echt goed alternatief voor MS Exchange Server - maar dan veel betaalbaarder....
Zimbra Suite heeft al een VMware Appliance, en die werkt bijzonder stabiel, op basis van een Enterprise linux, CentOS geloof ik.
Goed spul, maar ja, wat nu er van overblijft...?

Het is een vreemde eend in de bijt als je sec zimbra als toevoeging in zijn huidige oplossing in de portfolio van VMware ziet. Maar dat is natuurlijk niet de reden dat VMware dit product over neemt. De reden is veel strategischer. VMware is voornamelijk actief met losse tooling in virtualisatie en management van infrastructuur. Wil je al deze tools op een toegankelijke manier gaan
ontsluiten dan heb je ook in je portfolio een messaging oplossing nodig.

Zeker omdat in de toekomst self provisioning (het ontsluiten van functionaliteiten aan eindgebruikers via een eenvoudig portal) een essentieel competatief voordeel geeft is dit een strategische overnamen. Hiermee koopt men een complete solution en koopt men tevens de afhankelijkheid van Microsoft af.
Vreemd maar kijk niet vreemd op als de functionaliteiten straks in Redwood (Vsphere) ( worden geïntegreerd. Cloudcomputing in de definitie van VMware heeft een van de peilers
“Massively more efficient to manage”. Daar heb je een messaging systeem voor nodig en hoe handig is het om dit ook op je mobiel als interface te hebben? En voor het versturen van rekeningen. Ofwel een platform voor communicatie met de eindgebruiker.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-13T15:02:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.