VMware verplaatst VMworld Europe

Dit artikel delen:

Virtualisatieleverancier VMware organiseert zijn Europese gebruikersconferentie VMworld in 2010 pas halverwege oktober en niet eind februari, zoals in het verleden gebruikelijk was. Door de nieuwe datum, vlak na de Amerikaanse VMworld, kan het bedrijf een consistentere boodschap verspreiden. Dat vertelt Jeremy van Doorn, manager systems engineering bij VMware. Het Europese evenement verhuist bovendien van het Franse Cannes naar de Deense hoofdstad Kopenhagen.

'In het verleden zat een halfjaar tussen de Europese en de Amerikaanse gebruikersconferentie', zegt hij. 'Dat gaf soms onrust doordat VMware op twee momenten aankondigingen moest doen. Bovendien denken we dat veel Europese klanten, die in het verleden vaak beide conferenties bezochten, in verband met de economische situatie liever één bijeenkomst bezoeken. Nu wordt het echt één evenement met twee locaties: Amerika en Europa.'

VMworld Europe vindt van 11 tot en met 14 oktober 2010 plaats in het Bella Center in Kopenhagen. 'Verandering van spijs doet eten', verklaart Van Doorn de keuze voor de Deense hoofdstad. In 2008 en 2009 werd het evenement in Cannes georganiseerd. Er waren in 2009 ongeveer 5400 deelnemers. Daarvóór bestonden verschillende Europese gebruikersbijeenkomsten onder de noemer TSX (Technical Solutions Exchange). TSX was vooral gericht op technische onderwerpen.

vForums

Om het gemis van een gebruikersconferentie in het voorjaar te compenseren, organiseert de virtualisatieleverancier zogeheten vForums. Dinsdag 9 februari 2010 vindt er een plaats in Nijkerk en donderdag 11 februari 2010 in het Vlaamse Mechelen. De bijeenkomsten richten zich vooral op eindgebruikers. vForums bestonden al langer, maar waren volgens Van Doorn veel kleiner van opzet.

Desktopvirtualisatie en de te bewandelen weg naar cloudcomputing zijn belangrijke thema's op de gebruikersconferentie VMworld in het najaar, zegt Van Doorn. 'Overstappen op de cloud is een evolutionair en geen revolutionair proces. Organisaties moeten er langzaam aan wennen door eerst een interne cloud te gebruiken en later over te stappen naar een externe. Door virtualisatie kan dat naadloos gebeuren.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-03T11:14:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.