350 Nederlanders naar cloud-tak Capgemini

De Nederlandse tak van ict-dienstverlener Capgemini wordt een belangrijke leverancier van medewerkers voor het nieuwe bedrijfsonderdeel Infostructure Transformation Services (ITS). In totaal gaan 350 medewerkers van Capgemini Nederland voor ITS werken, vertelt voorlichtster Madelon Kaspers. In het onderdeel bundelt de ict-dienstverlener zijn adviesdiensten op het gebied van cloud computing. Wereldwijd werken 1300 mensen voor ITS.

Het nieuwe bedrijfsonderdeel werkt internationaal en cross-disciplinair, aldus Kaspers. Tot dusver werkten elk van de vier hoofddivisies van Capgemini zelfstandig aan vraagstukken van cloud computing, licht ze toe. Zij deden dat vanuit hun eigen expertise en ervaring. 'ITS is de verzameling van de slimste koppen, waardoor we veel gerichter kunnen investeren en diensten verlenen.'

Capgemini bestaat uit vier hoofddivisies: Consulting Services, Outsourcing Services, Technology Services en Local Professional Services (Sogeti). Infostructure Transformation Services is één van de vijf 'global initiatives', verticale bedrijfsonderdelen die de vier hoofddivisies bedienen. De andere vier zijn Business Information Management, Application Lifecycle Services, Testing Services en Smart Energy Services.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hopen voor deze 350 mensen dat deze arbeidsplaatsen niet in de globale Capgemini-arbeidscloud als rook opgaan.

Of is dit gewoon een goed gecamoufleerde re-organisatie van een nieuwe bedrijfstak, die straks weer in de etalage gaat op de globale opkoopmarkt?

Dutch Cloudservices anyone?

Vreemd dat Capgemini eerst 800 medewerkers ontslaat om vervolgens 350 mensen te werven. Dit geeft weer aan dat het management van Capgemini een visie heeft van een minderjarige.

@Floris, Het zal voornamelijk om medewerkers gaan die al bij Capgemini werken, denk ik.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-10T14:11:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.