Google en VMware werken samen aan de cloud

man cloud laptop kantoor

Google en VMware werken samen rond cloud computing

VMware, leverancier van virtualisatie en cloud-infrastructuur, gaat op technologisch vlak samenwerken met Google. Daarmee kunnen ontwikkelaars van bedrijfssoftware nieuwe applicaties binnen iedere cloud-omgeving efficiënter bouwen, implementeren en beheren.

Algemeen directeur Paul Maritz van VMware deed de aankondiging op het podium van de Google I/O-conferentie in San Francisco. De twee bedrijven gaan hun technologie en expertise combineren om de zakelijke inzet en acceptatie van cloud computing te versnellen.

VMware en Google werken op meerdere fronten samen om cloud-applicaties productiever en flexibeler te maken, en gebruikers in staat te stellen makkelijk van de ene cloud naar de andere te bewegen (portability). Deze projecten stellen volgens de twee partijen Java-ontwikkelaars in staat rijke webapplicaties te bouwen, Google- en VMware-performancetools te gebruiken voor cloud-applicaties en Spring Java-applicaties op de Google App Engine in te zetten.

Spring

Google kondigt ondersteuning aan voor Spring Java-applicaties op de Google App Engine. Met behulp van de Eclipse-gebaseerde SpringSource Tool Suite kunnen ontwikkelaars Spring-applicaties bouwen op een vertrouwde en productieve manier. Daarnaast hebben ze volgens de twee partners de flexibiliteit om hun applicaties beschikbaar te stellen in hun huidige interne VMware vSphere-omgeving, in VMware vCloud partner-clouds of rechtstreeks in de Google App Engine.

VMware en Google werken verder samen om de ontwikkelsnelheid van Spring Roo te combineren met de Google Web Toolkit (GWT), voor het bouwen van browser-applicaties. Deze GWT-applicaties maken gebruik van moderne browser- technologieën zoals Ajax en HTML5, zodat er betere eindgebruikerservaring kan worden geboden op zowel smartphones als computers.

De twee bedrijven werken ook samen om VMware's Spring Insight performance tracing-technologie in de SpringSource tc Server-applicatieserver beter te integreren in Google's Speed tracer-technologie voor beter zicht op de prestaties van cloud-applicaties die zijn gebouwd met behulp van Spring en de Google Web Toolkit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vind de eigenaar van Java (Oracle) dit goed?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-25T11:03:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.