Veeam opent Benelux-kantoor op Schiphol

virtualisatie servers

Veeam, een Amerikaanse leverancier van beheer- en beveiligingssoftware voor gevirtualiseerde datacenters, heeft sinds eind mei 2010 een vestiging op Schiphol. Vanuit het pand ondersteunt de onderneming zijn klanten en netwerk van wederverkopers in de Benelux. De leverancier biedt producten waarmee organisaties hun met VMware vSphere gevirtualiseerde infrastructuur kunnen beheren.

Het bedrijf hoopt door een eigen vestiging in de Benelux zijn marktaandeel hier te vergroten. Vooralsnog bedient Veeam (spreek uit: Viem) via zijn tweehonderd wederverkopers in deze regio slechts een klein aantal klanten.

Het gaat daarbij onder meer om enkele financiële instellingen, zoals Fortis, ING en Rabobank. Ook Endemol, de Belastingdienst, de politie en het Utrechtse Universitair Medisch Centrum (UMC) zijn klant van het bedrijf. In België levert Veeam diensten aan telecomaanbieder Belgacom en aan CM, het grootste ziekenfonds van het land. Het bedrijf heeft daarnaast tientallen kleine en middelgrote klanten in Nederland en België.

Vierde vestiging

De vestiging op Schiphol is wereldwijd de vierde van Veeam. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Amerikaanse staat Ohio. Daarnaast zijn er vestigingen in het Britse Reading en in het Australische Sydney. Wereldwijd heeft de onderneming zo'n 7500 klanten, dat naar eigen zeggen maandelijks toeneemt met zevenhonderd.

De onderneming werd opgericht in 2006. Twee jaar later nam Veeam het bedrijf Nworks over. Sindsdien kunnen VMware-omgevingen worden gemonitord en beheerd in Microsoft Operations Manager en System Center Operations Manager (MOM/SCOM) en in HP Open View. Naast beheertoepassingen biedt de leverancier ook producten voor databescherming en disaster recovery.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-26T16:54:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.