Qwise komt in handen van Waalse Vision IT

Het Amsterdamse ict-dienstenbedrijf Qwise wordt overgenomen door de Vision IT Group uit Wallonië. De Belgen betalen ongeveer vijf miljoen euro voor 60 procent van het bedrijf. Door de overname krijgt Vision IT voet aan de grond op de Nederlandse markt. Qwise hoopt erdoor meer internationale activiteiten te kunnen ontplooien.

Qwise is gespecialiseerd in virtualisatie en cloud computing. De onderneming levert adviesdiensten en helpt bij de integratie en installatie van gevirtualiseerde en gecentraliseerde ict-omgevingen. Ook detachering, uitbesteding en training behoren tot het portfolio. Er werken ruim honderd mensen.

De huidige directeur van Qwise, Abram Schermer, gaat ook de nieuwe organisatie leiden. In een communiqué laat hij weten dat hij in Vision IT een ideale partner ziet waarmee het bedrijf zijn groeimogelijkheden in Nederland en daarbuiten kan vergroten.

Vision IT Group

De Vision IT Group heeft als belangrijkste product een private clouddienst die op elk werkstation beschikbaar is. Net als Qwise biedt het Waalse bedrijf software-ontwikkelaars, consultants en trainingen. Klanten zijn onder meer bankverzekeraars, overheden, de zorgsector en de telecombranche. Er werken bijna duizend mensen. In 2009 boekte het bedrijf ruim 81 miljoen euro omzet.

De dienstverlener heeft als strategie om door acquisities zijn activiteiten te verdelen over verschillende Europese landen. Het bedrijf werd opgericht in 2001 en heeft vestigingen in België, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg, Spanje, Italië, Zwitserland en Groot-Brittannië. Na de overname van Qwise behaalt Vision IT 22 procent van de omzet uit de Benelux, 35 procent uit Frankrijk, 23 procent uit Duitsland en Zwitserland en 20 procent uit Spanje en Italië.

Klanten

Dienstverlener Qwise boekte in 2009 een omzet van ruim 10,5 miljoen euro en een operationele winstmarge van 13 procent. Het bedrijf heeft een groot deel van zijn klanten in de gezondheidszorg, maar ook onder lokale overheden, banken en onderwijsinstellingen. De Nederlandse Spoorwegen en de politie behoren tot de klanten van Qwise.

De overname gaat in op 1 juli 2010. De Vision IT Group sloot voor de acquisitie een nieuwe banklening van 11,8 miljoen euro en herschikte een andere lening ter waarde van 10 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-24T08:33:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.