Dataman virtualiseert ICT-infrastructuur Paramelt

Dataman, specialist in storage-, back-up & recovery-, netwerk- en beveiligingsoplossingen, levert een nieuwe it-infrastructuur aan Paramelt, een producent van speciale wasblends in Europa. Wasblends worden gebruikt in kaascoatings, flexibele verpakkingen, cosmetica en autobanden. De oplossing bestaat uit een hoog beschikbare virtuele infrastructuur voorzien van een productie- en een uitwijkomgeving.

Door virtualisatie worden applicaties serveronafhankelijk gemaakt. Via de centrale dataopslag worden gegevens opgeslagen en gerepliceerd naar de uitwijkomgeving. De gegevens worden veilig gesteld door een back-up-to-disk-oplossing en een nieuwe tape-library voor externe opslag. Naast de nieuwe virtuele infrastructuur is de netwerk- en access-laag vernieuwd door de implementatie van nieuwe switches en firewalls en zijn er anti-spamtoepassingen geïnstalleerd.

Ivan Tesselaar, ict-manager van Paramelt, heeft diverse redenen om over te stappen naar een nieuwe infrastructuur. 'We hadden een verouderde it-omgeving en wilden met de vernieuwing van de systemen niet alleen de hardware vervangen, maar ook de overstap maken naar een virtuele infrastructuur met een eigen test- en uitwijkomgeving. Het doel hiervan is een efficiënter systeemgebruik, een hogere beschikbaarheid en lagere beheerbelasting.

Dataman is met deze opdracht aan de slag gegaan en heeft hier een oplossing voor ontworpen, met een prima prijs/kwaliteit-verhouding. Dataman heeft op netwerk- en security-gebied tevens meegedacht en zijn verbeteringen in de oplossing meegenomen zodat het geheel goed op elkaar aansluit en we bij vragen of calamiteiten slechts één aanspreekpunt hebben.'

De opdracht is in maart 2010 gegeven en in augustus 2010 afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-27T08:20:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.