CA koopt virtualisatiebeheerbedrijf Hyperformix

virtualisatie servers

Om zijn productportfolio voor virtualisatiebeheer te vergroten, lijft softwarebedrijf CA Technologies de Amerikaanse onderneming Hyperformix in. Dat is een leverancier van software voor capaciteitsbeheer van dynamische fysieke, virtuele en cloudgebaseerde ict-infrastructuur. Met de ingelijfde software hoopt CA zijn klanten te helpen bij het virtualiseren van minder voor de hand liggende serverinfrastructuur.

Volgens het softwarebedrijf lukt het veel organisaties namelijk niet om meer dan 20 tot 30 procent van hun serverpark te virtualiseren. Met de ingelijfde technologie kunnen klanten van CA beter voorspellingen doen over hun gevirtualiseerde infrastructuur en deze beter beheren. Dat kan leiden tot een betere benutting van hardware, software en netwerken.

Voor beheersoftwarehuis CA Technologies is dit de zoveelste overname sinds begin 2009. Eerder lijfde het bedrijf 3Tera, Cassatt, NetQoS, Nimsoft, Oblicore, Arcot Systems en 4Base Technology in. Deze overnames waren voornamelijk gericht op het verwerven van technologie voor het beheren van cloudinfrastructuren.

Integreren

Hyperformix werd in het jaar 2000 opgericht in de Texaanse hoofdstad Austin. Er werken tussen de tachtig en honderdtwintig medewerkers.

De partijen verwachten dat ze de overname voor het eind van 2010 kunnen afronden. Dan zullen de medewerkers en de producten van Hyperformix worden geïntegreerd in CA's productgroepen Virtual, Service Automation, Service Assurance en Cloud. Het is niet bekend hoeveel geld met de overname is gemoeid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-09-29T08:41:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.