Kempengemeenten kiezen voor gedeelde ICT

i3 Groep en Cliënt ICT Groep richten shared service center in

Ict-dienstverlener i3 Groep verzorgt samen met Cliënt ICT Groep de infrastructuur van het gezamenlijke dienstencentrum van de Brabantse gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden. In Shared Service Center De Kempen delen de gemeenten hun automatisering, informatisering en gegevensbeheer. Met de opdracht is een bedrag van vierhonderdduizend euro gemoeid.

De twee dienstverleners richten het gezamenlijke dienstencentrum in met bladeservers en een storage area network (SAN) van fabrikant HP. De infrastructuur wordt grotendeels gevirtualiseerd. Bij de servers wordt daarvoor gebruikgemaakt van VMware en de virtualisatie van de applicaties gebeurt met behulp van Microsoft App-V. Om de werkplekken te ontsluiten, gebruikt het shared service center Citrix XenApp.

Glasvezel

Als eerste fase van het project wordt de ict-infrastructuur van gemeente Bergeijk in gang gezet. Het gezamenlijke dienstencentrum is gevestigd in het gemeentehuis van deze Brabantse plaats. Van daaruit worden de interne medewerkers van de samenwerkende gemeenten via glasvezel ondersteund. De infrastructuur in de andere vier gemeenten volgt daarna.

Het gezamenlijke dienstencentrum, dat officieel in juni 2010 van start ging, is onderdeel van het samenwerkingsverband Kempengemeenten. De medewerkers van het centrum komen in dienst van deze organisatie. De vijf gemeenten besloten tot oprichting van een shared service center om te besparen op ict en betere dienstverlening te kunnen bieden.

Elektronische dienstverlening

De gemeenten kunnen hun elektronische dienstverlening door het dienstencentrum verder uitbreiden, verbeteren en uniformeren. De vijf werkten al samen op het gebied van geografische informatievoorziening.

i3 Groep is gevestigd in Vianen. Cliënt ICT Groep houdt kantoor in Veldhoven. De twee bedrijven werken al sinds 2008 samen voor Bladel, een van de vijf betrokken gemeenten. Daar werd de ict-infrastructuur gemoderniseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-05T15:37:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.