VMware ziet omzet en winst in 2010 flink groeien

VMware, de Amerikaanse leverancier van virtualisatiesoftware, heeft goed geboerd in 2010. De onderneming boekt een nettowinst van 357 miljoen dollar (263 miljoen euro) bij een omzet van 2,9 miljard (ruim 2,1 miljard euro). De winst is 81 procent hoger dan het jaar ervoor en de omzet groeide 41 procent. Vooral de omzet uit diensten nam in 2010 een hoge vlucht.

De diensten, zoals softwareonderhoud en ondersteuning, bezorgden VMware in 2010 anderhalf miljard dollar omzet. Dat is 46 procent meer dan in het jaar ervoor. Ook de omzet uit de verkoop van softwarelicenties groeide met 36 procent naar 1,4 miljard dollar.

Besparingsoplossing

VMware is een grote speler op het gebied van virtualisatie. Die technologie is volgens onderzoekers van Gartner na cloud computing de belangrijkste besparingsoplossing voor ict-afdelingen. Ook andere bedrijven, zoals Citrix, Microsoft en Quest,  zijn actief op de markt voor virtualisatie.

Aan het eind van 2010 deed de softwareleverancier een aantal grote aankondigingen. In oktober werd bekend dat VMware een reeks beveiligingsproducten op de markt brengt die zijn geoptimaliseerd voor gevirtualiseerde omgevingen. In dezelfde maand kondigde het bedrijf Code2Cloud aan. Dat is een open source ontwikkelplatform voor webdiensten.

In november bracht VMware een desktopvirtualisatietoepassing op de markt, die is gebaseerd op Cisco Unified Computing System (UCS). De toepassing is volgens VMware interessant voor wederverkopers die daarmee snel virtuele desktops kunnen uitrollen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-25T14:35:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.