Citrix boekt solide groei over 2010

Virtualisatieleverancier Citrix heeft 2010 afgesloten met een nettowinst van ruim 277 miljoen dollar bij een omzet van bijna 1,9 miljard. De winst is 45 procent hoger dan in 2009 en de omzet 16 procent. Vooral de omzet uit technische dienstverlening groeide flink (31 procent). In de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika liet het bedrijf minder omzetgroei zien dan in Noord- en Latijns Amerika en in Azië Pacific.

Behalve bij de technische dienstverlening zag Citrix zijn omzet ook bij andere activiteiten toenemen. Zo groeide de verkoop van nieuwe licenties met 15 procent, de verkoop van licentie-updates met 13 procent en de verkoop van online diensten zelfs met 17 procent.

In de regio van Europa verkocht Citrix 8 procent meer dan in 2009. Dat is een opmerkelijk minder grote omzetstijging dan in de andere regio's. In Noord- en Latijns Amerika groeide de omzet met 20 procent en in Azië Pacific zelfs met 21 procent.

Collaboration en desktopvirtualisatie

De leverancier van virtualisatiesoftware legt zich in 2011 toe op web collaboration, de online samenwerking binnen organisaties die via cloud computing verloopt. Bovendien hoopt de onderneming  dat desktopvirtualisatie gemeengoed wordt. Daarmee wordt de volledige digitale werkplek van een medewerker aangeboden vanuit een of meerdere centrale servers.

Het Amerikaanse Citrix is een grote speler op het gebied van virtualisatie. Die technologie is volgens onderzoekers van Gartner na cloud computing de belangrijkste besparingsoplossing voor ict-afdelingen. Ook andere bedrijven, zoals VMware, Microsoft en Quest,  zijn actief op de markt voor virtualisatie.

Overnames

Citrix deed in 2010 enkele grote overnames. In maart werd leverancier van beheersoftware Paglo overgenomen, in augustus een vergelijkbare leverancier VMLogix en eind december de aanbieder van online samenwerkingssoftware Netviewer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-28T17:08:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.