EMC World 2011

VMware virtualiseert mobiele apparatuur

Leverancier VMware ontwikkelt virtualisatietechnologie voor applicaties die via smartphones en andere consumentenelektronica worden gebruikt. Deze nieuwe virtuele SaaS-technologie heeft de codenaam 'Horizon' en komt later dit jaar beschikbaar. Dit zegt Paul Maritz, ceo van VMware, tijdens een keynote op de gebruikersconferentie EMC World 2011 in Las Vegas.

Maritz zegt dat VMware nieuwe virtualisatietechnologie ontwikkelt voor het ‘post-pc tijdperk'. Hierbij zullen eindgebruikers niet alleen maar pc's voor hun werkzaamheden gebruiken, maar ook andere technologie zoals smartphones en tablets. In het nieuwe tijdperk creëren mensen zelf niet alleen maar documenten, maar wisselen ze continu informatie uit. Ict-beheerders moeten nadenken over hoe eindgebruikers toegang krijgen tot informatie. Met de nieuwe SaaS-technologie ‘Horizon' kunnen ict-beheerders applicaties op basis van een gebruiker installeren in plaats van op basis van een apparaat, aldus Maritz

Project Horizon bestaat sinds 2010 en is gericht op het beheer van applicaties in de cloud, die door diverse gebruikers en apparatuur wordt benut. Ict-afdelingen kunnen volgens Maritz met de nieuwe SaaS-technologie nieuwe publieke clouddiensten uitrollen, waarbij een goed evenwicht en grip op private cloudomgevingen blijft gewaarborgd.

Mobile Virtualization Platform (MVP)

VMware introduceert ook binnenkort het Mobile Virtualization Platform (MVP). Dit is een technologie waarbij meerdere virtuele telefoons op een apparaat kunnen worden geïnstalleerd, aldus Maritz. De technologie van VMware moet er voor zorgen dat data van mobiele gebruikers, zoals foto's en video's, in de cloud worden opgeslagen en snel opvraagbaar zijn. Volgens Maritz  zullen foto's en video-opnames niet meer op losse apparatuur, zoals smartphones en notebooks, worden geslagen, maar steeds vaker in de cloud.

Paul Maritz

Paul Maritz is sinds de  zomer van 2008 ceo van VMware. Daarvoor heeft hij veertien jaar gewerkt bij Microsoft. Maritz heeft de ontwikkeling van onder meer Windows 95 en Windows NT geleid. Vóór zijn tijd bij Microsoft, tot 2000, was hij vijf jaar in dienst bij Intel. VMware en Microsoft concurreren met elkaar. 'Ik ben goed onderwezen in Andy Grove's doctrine dat alleen de paranoïden overleven', zegt hij over de oplaaiende concurrentiestrijd tegen Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-13T15:56:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.