VUmc gunt Getronics virtualisatieklus 5,1 mln.

Het VU Medisch centrum (VUmc) in Amsterdam voert een nieuw werkplekconcept in. Daarbij wordt 80 procent van de werkplekken aangeboden op basis van virtuele desktoptechnologie. Getronics is na een aanbesteding geselecteerd als leverancier. Het betreft zo'n 5800 werkplekken en een verwachte uitbreiding met zo'n tweeduizend werkplekken. Met de opdracht is een waarde van 5,1 miljoen euro gemoeid.

Het academisch ziekenhuis, gelieerd aan de Vrije Universiteit, voert een nieuw werkplekconcept in dat bestaat uit drie typen: de standaardwerkplek, de niet-standaardwerkplek en een werkplek 'medische apparatuur'. De standaardwerkplek maakt 80 procent uit van het totaal aantal werkplekken en zal worden uitgerust met thin clients en virtuele desktoptechnologie. De niet-standaard-werkplekken en de werkplekken 'medische apparatuur' blijven 'fat clients'.

Getronics zorgt voor de werkplekhardware (VUmc regelt zelf de servers, netwerkapparatuur en opslagsystemen), een virtuele desktop back-end, applicatievirtualisatie, beheertools, de uitrol van het 'Nieuwe Werkplek'-project en opleidingen. Ook levert de automatiseerder de pc's, laptops en beeldschermen voor de niet-standaardwerkplekken.

Proef

Het ziekenhuis start eerst met een proefproject. Daarbij levert Getronics nog tweedelijns- en derdelijnsondersteuning. Na afronding van de invoer neemt het bedrijf alleen de derdelijnsondersteuning op zich. Het VUmc wil via de nieuwe werkplekken ook bedrijfskritische applicaties ontsluiten. Het heeft zo'n zevenhonderdvijftig applicaties geïnventariseerd. Door de verregaande standaardisatie en virtualisatie, waarbij elk werkplektype een eigen set kenmerken heeft, wil het ziekenhuis efficiënter werken en de kosten van de werkplekomgeving beperken. Het werkplekconcept moet, met het oog op bijvoorbeeld nieuwbouw, schaalbaar zijn tot twaalfduizend werkplekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gunnen? Er was 1 aanbieder omdat niemand aan de gestelde eisen kon en wilde voldoen...

Als de implementatie net zo soepel gaat als bij gemeente Amsterdam, krijgen we volgende jaar weer een verhoging van de ziektekosten.

Wij konden en wilden wel aan de gestelde eisen voldoen en hebben de deal gegund gekregen. Inmiddels is het designteam goed op stoom!

Zie ik hier twee zure reacties van personen die een mooie opdracht zijn misgelopen?

Tot zover ik weet Getronics heeft met Citrix een groot datacenter in Zoetermeer opgezet waar veel gewerkt wordt aan virtualisatie van desktop. Ik weet niet hoever Getronics is met het beheersen en managen van dit soort projecten, maar een iets moeten we niet vergeten dat het (goed)afronden van het project niet einde van verhaal betekent. Ik neem aan dat deze omgeving ook door Getronics de komende tijd gaat beheerd worden. Daar ZOU de pijn in kunnen liggen. Hopelijk is de beheerorganisatie van Getronics bekwaam en meer profesioneel geworden in vergelijking met wat ik 2 jaar geleden meegemaakt heb. En ik hoop verder (zoals ik al eerder en vaak gezegd heb)dat de opdrachtgever een duidelijk SLA opgesteld heeft. Succes mannen met dit grote project.

Even ter verduidelijking; Het VUmc heeft geen outsourcing op de rit staan naar Getronics/KPN datacenters. Het betreft hier in de kern een customer managed omgeving die door Getronics Consulting ism het VUmc gebouwd wordt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-01T09:06:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.