VMworld 2011

VMware boert goed door groei clouddiensten

VMware heeft in het derde kwartaal van zijn boekjaar 2011 zijn omzet en winst zien stijgen. Volgens de leverancier werd dit veroorzaakt door de toenemende vraag naar cloud- en SaaS-diensten. Dit maakte de leverancier bekend tijdens de gebruikersconferentie VMworld in Kopenhagen, waar ruim zevenduizend deelnemers aanwezig zijn.

Mark Peak, cfo van VMware, zegt dat zijn bedrijf in het derde kwartaal een omzet heeft geboekt van 942 miljoen dollar en een nettowinst van 178 miljoen dollar. Dat is 32 procent meer omzet dan in het derde kwartaal van 2010. In het vierde kwartaal wordt een omzet verwacht die tussen de 1,03 en 1,06 miljard dollar ligt. Dat is een omzetstijging van 23 tot 27 procent vergeleken met de vierde kwartaalcijfers van 2010. Er was meer vraag naar alle producten van VMware. Vooral in de regio Azie-Pacific en Noord-Amerika was er sprake van een sterke vraag.

Steeds meer overheden en bedrijven investeren in en omhelzen cloud computing, aldus Paul Maritz, ceo van VMware. VMware levert voor de migratie naar cloudomgevingen onder andere vSphere 5 en de bètaversie van VMware Micro Cloud Foundry, een open platform as a service-oplossing. Verder zijn er VMware View 5 en VMware Horizon voor het uitrollen van it as a service-diensten. VMware vFabric Data Director beschermt data wanneer het wordt getransporteerd over netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-20T13:04:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.