SAP virtualiseert infrastructuur met VMware

Softwareleverancier SAP gaat zijn it-infrastructuur migreren naar een virtueel cloudplatform dat gebaseerd is op technologie van VMware. Hierdoor denkt SAP 80 procent van zijn wereldwijde it-infrastructuur te kunnen virtualiseren.

SAP's it-onderdeel Solution Experience moderniseert en reorganiseert op dit moment zijn wereldwijde it-infrastcructuur. Eerder besloot het afscheid te nemen van Oracle/Sun-servers. Om meer flexibele it-diensten te bieden migreert SAP naar een gevirtualiseerd cloudplatform van VMware. Daarmee zegt het Duitse softwarebedrijf infrastructure as a service (IaaS) aan te kunnen bieden, kosten te besparen en projecten binnen de gestelde termijnen af te kunnen ronden.

Wolfgang Krips, senior vice-president van SAP AG Global Infrastructure Services, zegt dat 50 procent van de it-infrastructuur van SAP reeds is gevirtualiseerd. Met het nieuwe cloudplatform van VMware moet dat percentage groeien naar 80 procent. SAP zegt daardoor betere datacenterdiensten te kunnen bieden, zoals op het gebied van it-beheer en desktopoplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-31T14:21:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.