Citrix-experts starten Dutch Citrix User Group

Zeven Citrix-experts, die werkzaam zijn bij verschillende bedrijven, zijn de Dutch Citrix User Group (DUCUG) gestart. De gebruikersgemeenschap wil meer leden werven en organiseert daarom een evenement op 10 februari 2012.

Barry Schiffer, werkzaam als senior consultant bij Qwise, is een Citrix Certified Enterprise Engineer en Integration Architect for Virtualization. Hij mist als Citrix-professional een Citrix-gebruikersplatform waarin iedereen de mogelijkheid heeft om te participeren op zijn of haar niveau. Hij merkt op dat in andere, omringende landen de laatste jaren Citrix User Groups zijn opgericht. 'Het idee om ook een DUCUG op te zetten bracht ons in oktober 2011 bij elkaar. Tijdens een eerste brainstormsessie werd de DUCUG geboren en werd de doelstelling geformuleerd. Het primaire doel van de DUCUG is het samenbrengen van gelijkgestemden en een platform bieden om kennis en ideeën op basis van Citrix, virtualisatie en VDI met elkaar uit te wisselen.'

DUCUG is van plan minimaal twee keer per jaar een bijeenkomst te organiseren voor alle Citrix-professionals en -eindgebruikers. Alle informatie hierover zal op de website van DUCUG beschikbaar komen. In de loop van 2012 wordt ook het DUCUG-forum gelanceerd. Dit is een open platform waar iedereen van eindgebruiker tot professional terecht kan met zijn vragen, aldus Schiffer.

De eerste bijeenkomst is op vrijdag 10 februari 2012  tussen 9.00 uur en 16.00 uur. De locatie wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. Er komen dan sprekers hun ervaringen delen met de deelnemers. Onder andere gaat het dan over het Citrix HDX-protocol en XenApp. Ook introduceert DUCUG 'Bring Your Own Session (BYOS)', waarin Citrix-specialisten zelf een presentatie kunnen geven.

Zeven oprichters van de Dutch Citrix User Group

Er zijn zeven oprichters betrokken bij de Dutch Citrix User Group. Dat zijn Kees Baggerman (Inter Access), Edwin Houben (IonIT), Jon Jager (IonIT), Barry Schiffer (QWise), Remko Weijnen (Pepperbyte), Ingmar Verheij (Pepperbyte) en Wilco van Bragt (Van Bragt Consultancy).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is mooi te zien hoe een aantal goede consultants zo iets moois neer kunnen zetten. Voor de volledigheid: de groep (voor zover ik weet) bestaat uit:
Kees Baggerman (Inter Access),Edwin Houben (IonIT), Jon Jager (IonIT), Barry Schiffer (QWise), Remko Weijnen (Pepperbyte), Ingmar Verheij (Pepperbyte) enWilco van Bragt (Van Bragt Consultancy).

Ben benieuwd naar de eerste sessie!

Goed initiatief dat wij vanuit Citrix graag ondersteunen. Zo zal Andreas van Wingerden, Manager Systems Engineering Citrix Systems Benelux spreken tijdens het eerste evenement van DUCUG op 10 februari.

Leuk initiatief. Misschien samen opzetten met de NGN? Ben laatst naar hun Citrixdag geweest en dat was een goede bijeenkomst. Met deze mensen erbij wordt het helemaal top wat je allemaal kan organiseren!

@Nienke, Bedankt voor de ondersteuning en we zijn erg blij met Andreas als spreker op ons eerste evenement.

@Wim, goed om te horen dat dat je goed is bevallen. De NGN heeft weliswaar een andere invalshoek dan de DUCUG maar we hebben zeker contact met de NGN. 

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-08T08:19:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.