Berenschot kiest voor cloud-dienst ZXFactory

Disaster recovery

Adviesbureau Berenschot Groep zet de disaster recovery-dienst ZX Continue van ZXFactory in als uitwijkoplossing bij calamiteiten. ZX Continue is gebaseerd op de replicatietechnologie Zerto. Berenschot heeft wereldwijd 450 medewerkers.

'ZXFactory biedt met ZX Continue op basis van Zerto de mogelijkheid om ons serverpark snel en efficiënt uit te wijken', zegt Jan Willem van der Grift, hoofd it-Diensten bij Berenschot. 'In geval van een calamiteit kan ons serverpark al volledig up and running zijn in de uitwijkfaciliteiten die ZXFactory biedt, nog voordat onze medewerkers thuis opnieuw willen inloggen als ze vanwege de calamiteit naar huis zijn gegaan. Het productieverlies wordt daarmee tot een absoluut minimum beperkt.'

Zerto Virtual Replication

ZXFactory is volgens eigen zeggen de eerste cloud provider in Nederland met een disaster recovery-dienst voor VMware-omgevingen. Bij gebruik van Zerto kan ZXFactory een robuuste oplossing bieden voor klanten met bedrijfskritische applicaties, infrastructuur abstractie en met volledige VMware vCloud Director-ondersteuning. Zerto Virtual Replication is een hypervisor gebaseerde businesscontinuïteit en een disaster recovery-oplossing die de data binnen de virtuele infrastructuur repliceert. Dit betekent dat de ZX Continue-oplossing onafhankelijk is van de dataopslag die de klant gebruikt en er dus ook geen kostbare storagereplicatie nodig is. ZX heeft hierdoor de mogelijkheid een kosteneffectieve en flexibele dienst aan te bieden aan zijn klanten op basis van de innovatieve hypervisor-replicatie van Zerto.

'Normaal gesproken is de implementatie van een disaster recovery-oplossing een langdurig en gecompliceerd traject waarbij een heleboel scriptmaatwerk nodig is en dat lastig te testen is', zegt Chango Eersel, directeur van ZXFactory. 'Zerto heeft de complexiteit verminderd wat het mogelijk maakt om een eenvoudige disaster recovery-dienst te bieden aan onze klanten. Het is geautomatiseerd en efficiënt, maar nog steeds op maat gemaakt om in de businessbehoefte van onze klanten te voorzien. Met de implementatie van Zerto hebben we het voor Berenschot mogelijk gemaakt om de business door te laten gaan wanneer een calamiteit zich voordoet in de serverinfrastructuur.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-14T12:54:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.