Dell breidt desktopvirtualisatieportfolio uit

Dit artikel delen:

Ict-leverancier Dell breidt naar aanleiding van de overname van Wyse het portfolio voor desktopvirtualisatie-oplossingen uit. Dell introduceert integrale oplossingen die bedrijven van alle soorten en maten helpen met de implementatie van desktopvirtualisatietechnologieën en tegelijkertijd de productiviteit van eindgebruikers en de ict-organisatie helpt te verhogen.

Het nieuwe aanbod van Desktop Virtualization Solutions (DVS) bestaat uit Simplified Appliance, Enterprise en Simplified Desktop as a Service (DaaS). DVS Simplified Appliance biedt bedrijven met een niet al te complex ict-infrastructuur, een plug & play-oplossing die op eenvoudige wijze geïnstalleerd en beheerd kan worden. De appliance wordt onder meer geleverd met de softwaretoepassing Citrix VDI-in-a-Box, die eenvoudige en herhaalbare implementaties mogelijk maakt. DVS Enterprise integreert technologie van VMware en Citrix voor de ondersteuning van grootschalige implementaties en veeleisende ict-omgevingen. DVS Simplified Desktop as a Service (DaaS), een dienst die na de zomer van 2012 verschijnt, is gebaseerd op het platform van Desktone.

DVS Enterprise

DVS Enterprise is geschikt voor organisaties met veeleisende ict-omgevingen en uiteenlopende gebruikersbehoeften. Klanten kunnen beginnen met een implementatie vanaf slechts vijftig werkplekken, maar hebben ook de flexibiliteit om hun implementatie naar duizenden werkplekken op te schalen. Hierdoor vallen de investeringskosten aanzienlijk lager uit. DVS Enterprise combineert de allerlaatste 12G-servers en opslag- en netwerkcomponenten van Dell met de software van VMware of Citrix.

DVS Simplified Appliance

DVS Simplified Appliance is een appliance die klanten met minder complexe ict-omgevingen integrale mogelijkheden voor desktopvirtualisatie biedt. Deze oplossing is speciaal ontwikkeld om een einde te maken aan de kosten en complexiteit die de implementatie van virtuele desktopinfrastucturen normaliter in de weg staan. De gebruiksvriendelijke geïntegreerde vdi-appliance kan binnen enkele uren in gebruik worden genomen. De schaalbaarheid worden uitgebreid door simpelweg nieuwe appliances aan te sluiten.

Deze geïntegreerde appliance omvat een Dell-server die vooraf is geconfigureerd met virtuele machines, beheersoftware en hypervisor-componenten van Citrix die direct gebruiksklaar zijn. De appliance wordt geleverd met drie jaar Dell ProSupport voor hard- en software en is direct via Dell en Dell PartnerDirect-resellers verkrijgbaar.

DVS Simplified DaaS

DVS Simplified DaaS maakt gebruik van het softwareplatform van Desktone voor Desktops as a Service (DaaS) en de wereldwijde datacenters en diensten van Dell om integratie van vdi-omgevingen mogelijk te maken. Een uitbreiding op de virtual desktop-oplossing Enterprise ‘as a Service' die Dell vorig jaar uitbracht om klanten volledig beheerde en uitbestede diensten aan te bieden. DVS Simplified DaaS biedt bedrijven van alle omvang een kant-en-klare oplossing voor desktopvirtualisatie die zich kenmerkt door een snelle implementatie, schaalbaarheid, zelfservice en zelfbeheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zoals ik al eerder zei Wyse is een zeer strategische overname voor Dell.

Van een dozenschuiver van oudsher, zie je de afgelopen jaren dat ze toch steeds meer naar een solutionprovider-rol aan het groeien zijn de afgelopen jaren. Zeker de overnames van Wyse,Compellent, EQL en Sonic-Wall hebben hier een positief effect op.

Zoals ik al eerder zei Wyse is een zeer strategische overname voor Dell.

Van een dozenschuiver van oudsher, zie je dedat ze toch steeds meer naar een solutionprovider-rol aan het groeien zijn de afgelopen jaren. Zeker de overnames van Wyse,Compellent, EQL en Sonic-Wall hebben hier een positief effect op.

De pijn van VDI wordt onder andere veroorzaakt door:
- Kosten van Shared Storage
- Licentiekosten (Citrix, VMware etc), vooral die van Microsoft Desktop
- Onderhoud en beheerkosten
- Benodigde kennis en beheerkosten
- Kosten van “ Customizing User Space”
en nog meer..

Ik denk dat Dell met deze oplossing een antwoord heeft gegeven op een (klein)deel van deze problemen. Is dit antwoord uniek en voldoende? Ik denk het niet.
De showstopper van VDI zijn het onderhoud, complexiteit en vooral licentiekosten (van MS)

Reza,

Op zich heb je een punt. Maar Dell heeft hoe je het went of keert toch een leuke hardware propositie op het gebied van VDI.

Natuurlijk ben ik mij er van bewust dat er veel meer bij komt kijken.

Er zijn naar mijn medeweten nog geen leveranciers in de markt die al deze punten zelf kunnen afhandelen/adresseren.

VDI in vorm van cloud, wacht maar af.
Het is misschien nog niet voor elke business de oplossing, maar het is een kwestie van tijd. In de toekomst koop je geen hardware meer maar services.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-16T14:16:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.