Rackspace koopt open source hypervisor ZeroVM

Overname

Rackspace heeft voor een onbekend bedrag ZeroVM overgenomen. Dit is een lichtgewicht open source hypervisor die is ontwikkeld door LiteStack. De oplossing wordt gebruikt voor het draaien van cloudapplicaties.

ZeroVM verbreekt de barrières tussen de server en de storage door de applicatie naar de data te brengen in plaats van het traditionele concept waarbij de data naar de applicatie moet om bewerkt te kunnen worden. Hierdoor is de data sneller toegankelijk en gaat de latency omlaag.

ZeroVM is zeer efficiënt, omdat het is gemaakt om applicaties en niet de machine zelf te virtualiseren. De snelste virtuele servers van dit moment kunnen op z’n snelst pas na twee minuten up and running zijn, terwijl dit met ZeroVM minder dan vijf milliseconden duurt. Omdat de oplossing kleiner, lichter en sneller is, heeft dat ook een positief effect op de beveiliging. Elke individuele gebruiker kan worden geïsoleerd in een aparte container, waardoor de veiligheid sterk toeneemt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-25T09:13:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.