Managed hosting door True

Citrix koopt mobility-specialist Framehawk

 

Virtualisatie-specialist Citrix neemt Framehawk over. Dat bedrijf is gespecialiseerd in de optimalisatie van het gebruik van virtuele werkplekken en mobiele applicaties. Het gaat met name om situaties waarbij weinig netwerkcapaciteit beschikbaar is. De overname moet de gebruiksvriendelijkheid van Citrix' virtualisatieproducten verbeteren. Volgens de koper vormt de technologie van Framehawk een belangrijke toevoeging op de HDX-technologie van de Citrix XenApp- en XenDesktop-producten.

De overgenomen Framehawk-technologie moet ervoor zorgen dat gebruikers ondanks een slechte internetverbinding toch optimaal gebruik kunnen maken van apps en werkplek. Het gaat bijvoorbeeld om situaties waarbij de netwerkbelasting hoog is of de ontvangst van een internetverbinding slecht is.

Framehawk is in 2008 opgericht en houdt kantoor in San Francisco. Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Citrix focust zich sinds 2013 scherper op mobility. Het bedrijf springt in op de toename van het gebruik van virtuele werkplekken en bedrijfsapplicaties op tablets smartphones en laptops.

Benelux

Citrix splitste begin 2013 zijn Benelux-organisatie op. Het bedrijf richtte een aparte Nederlandse organisatie op. De activiteiten in België en Luxemburg vormen ook een zelfstandige eenheid.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4971733). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over



Lees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×