VMware komt met ecosysteem voor Virtual SAN

VMware heeft tijdens zijn Partner Exchange 2014 aangekondigd dat het met ondersteuning van een breed partnerecosysteem komt voor VMware Virtual SAN. VMware Virtal SAN is VMware’s eerste oplossing op het gebied van software-defined storage. Naar verwachting komt VMware Virtual SAN in het eerste kwartaal van 2014 algemeen beschikbaar.

VMware Virtal SAN, momenteel nog in bèta, is gecertificeerd voor hardwareservers en apparaten van Cisco, Dell, EMC, Fusion-io, HGST (WD), HP, IBM, Intel, LSI, Samsung, SanDisk en Seagate. Hierdoor hebben klanten veel verschillende opties om VMware Virtual SAN te draaien. ‘De bètaversie van VMware Virtual SAN is goed ontvangen door de VMware-community’, zegt John Gilmartin, vice president en general manager, SDDC Suite business unit bij VMware. ‘Met meer dan tienduizend registraties is het zelfs een van de meest succesvolle bètaprogramma’s tot nu toe bij VMware. Die animo zorgt ervoor dat het volledig wordt ondersteund door onze hardware- en storagepartners. De inzet van onze partners om hun hardware- en storage-apparaten te certificeren voor VMware Virtual SAN biedt onze gezamenlijke klanten keuzemogelijkheden en flexibiliteit om in te spelen op software-defined storage-initiatieven.’

vSphere-kernel

VMware Virtual SAN, aangekondigd op VMworld 2013 in San Francisco, biedt een nieuwe laag van hypervisor-converged storage. De technologie bundelt hardware-resources van x86-servers met server disks en flashgeheugen om zo snel gedeelde storage voor virtuele machines te creëren. VMware Virtual SAN vereenvoudigt bovendien het storagebeheer en maakt het mogelijk storagefunctionaliteiten als software over te dragen binnen de VMware vSphere-kernel.

Met VMware Virtual SAN geeft VMware klanten twee mogelijkheden voor implementatie: VMware Virtual SAN Ready Nodes en een lijst met componenten gebaseerd op hardware die compatibel zijn. VMware Virtual SAN Ready Nodes biedt een overzicht met vooraf geconfigureerde servers die kunnen worden gebruikt met de configuratie en procedures van VMware Virtual SAN. De lijst met compatibele hardware geeft aan door welke Flash-apparaten, hard disk drives, i/o-controllers en solid state storage het wordt ondersteund en biedt klanten hiermee de flexibiliteit om servers en componenten te selecteren die het beste aansluiten op hun behoeften.

Verwacht wordt dat bij algemene beschikbaarheid meer dan honderdvijftig componenten en tien Ready Nodes worden gecertificeerd met VMware Virtual SAN. In de toekomst zal het aantal aanvullende componenten dat wordt gecertificeerd verder uitbreiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-12T11:14:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.