VMware Benelux viert 10-jarig jubileum

De Benelux-tak van virtualisatie-specialist VMware bestaat tien jaar. In de periode 2004-2014 is het bedrijf gegroeid tot een organisatie van ruim tachtig man, verdeeld over kantoren in Utrecht en Brussel (Zaventem). De eerste werknemer van VMware Benelux, Marc Groetelaars, is nog steeds actief. Hij is sinds december 2012 landendirecteur van de Benelux-organisatie.

Voor het jubileumjaar staan verschillende activiteiten op de agenda. Bovendien staat het bedrijf tijdens klanten- en partner-evenement vForum op 11 juni 2014 uitgebreid stil bij het tweede lustrum van de Benelux-organisatie.

VMware Benelux startte zijn activiteiten op 1 april 2004 vanuit het gebouw van opslagleverancier EMC in Nieuwegein. VMware is in 2003 onderdeel geworden van EMC. Op 1 januari 2011 verhuisde het bedrijf naar een eigen kantoor in Utrecht. De eerste grote klant die het in de Benelux optekende was de Informatie Beheer Groep (die organisatie heet nu DUO).

Anno 2014 heeft de Benelux-tak van VMware een ecosysteem van meer dan achttienhonderd partners. Het bedrijf stelt dat 90 procent van alle grote ziekenhuizen, beursgenoteerde bedrijven (AEX red.) en ministeries gebruik maakt van Vmware-oplossingen.

Hypervisor

VMware benadrukt dat het met virtualisatie aan het begin heeft gestaan van belangrijke ontwikkelingen in de datacenterwereld. '60 procent van alle servers wereldwijd zijn inmiddels gevirtualiseerd. Het portfolio is de afgelopen tien jaar verder uitgebreid en omvat oplossingen voor het software-defined datacenter, de hybride cloud en end-user Computing.'

In een bericht over het jubileum schrijft de leverancier: 'Het begon met de virtualisatie van de desktop. Het hypervisor-desktopproduct VMware Workstation werd geïntroduceerd in 1999. Vanuit die basis zijn we vervolgens de serverkant opgegaan met ESX: de eerste release: VMware ESX Server 1.0, stamt uit 2001. Bij de ESX-module wordt de virtualisatiesoftware direct op de hardware geïnstalleerd. Zo kunnen de onderliggende hardware-resources rechtstreeks worden aangesproken, waardoor er geen afhankelijkheid is van het onderliggende besturingssysteem. Dat is tot op heden nog steeds het fundament van onze technologie.'

VMware is in 1998 opgericht in de VS. In 2013 vierde het bedrijf het 15-jarig bestaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Van de hypervisors die ik geprobeerd heb is die van VMware (ESXi) absoluut de beste. Mijn ervaring met de support afdeling van VMware is ook geweldig. Ze staan voor je klaar wanneer dat nodig is. Daarnaast zijn er diverse trainingen te volgen en kun je je certificeren voor diverse VMware producten. Virtualisatie met VMware kan ik iedereen aanbevelen.

Virtualisatie met de hypervisor van VMware kan ik iedereen aanbevelen. VMware heeft ook een hele goede Support Desk met specialisten die je echt helpen bij het oplossen van problemen. Je kunt jezelf specialiseren en certificeren in diverse VMware producten. Kortom een geweldig product, echt een aanrader!

Het zal wel toeval zijn maar Marcel en Marcel zeggen vrijwel hetzelfde en ik me afvraag hoe objectief die reacties zijn. Concurrenten hebben de afgelopen jaren niet stil gezeten en de verschillen tussen de hypervisors zijn ontzettend klein geworden. De strijd gaat nu om de randzaken rond het beheer waar je bij VMware al snel leegloopt op licenties.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-01T14:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.