VMware koopt Nederlandse specialist Immidio

Virtualisatie-reus VMware heeft de Nederlandse leverancier van beheersoftware Immidio overgenomen. VMware koopt Immideo om Flex+. Dat is beheersoftware voor Windows-omgevingen. Daarnaast levert de ingelijfde partij FlexProfile. Dat is een beheertool voor profielen.

De oplossingen die VMware door de overname van Immidio in bezit krijgt worden ondergebracht in de End User Computing-divisie van VMware. Er is geen overnamebedrag bekendgemaakt.

Immidio-ceo Rob Huisman meldt de overname in een blog op de website van VMware. Immidio is een virtualisatie spin-off die in 2008 voortkwam uit Login-Consultants. Het is in 2010 verkocht aan participatiemaatschappij Solid Ventures en twee privé-investeerders.

De Amterdamse leverancier die zijn software aanvankelijk als freeware verspreidde, zegt nu vijfhonderd betalende klanten te bedienen en zaken te doen in meer dan 25 landen. De software wordt zowel in grote als kleine werkplekomgevingen ingezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

VMware had een oplossing nodig voor het managen van een aantal zaken omtrent gebruikersprofielen (end user computing)
In dit kader had VMware twee opties:

A- Een oplossing die makkelijk in te passen is binnen haar productlijn en ook structuur van bedrijf. Denk aan Immidio of Scense, simpele bedrijven met ontwikkelaars en sales die makkelijk in VMware opgenomen kunnen worden.

B- Een oplossing zoals RES of Appsense die meer doet dan alleen profiel-zaken . Deze bedrijven/producten doen veel meer dan wat Immidio doet en voor nu misschien een beetje te veel en te duur voor EUC van VMware.

Dus een eenvoudige oplossing was de beste oplossing en aangezien het niet zo lekker met Scense afliep (en daarna overgenomen) was Immidio vanzelfsprekend de juiste keuze..., misschien!

Ik ben benieuwd wanneer RES of Appsense aan de beurt zijn!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-06T18:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.