Nutanix maakt Acropolis-hypervisor ‘Citrix Ready’

Nutanix, leverancier van webscale converged infrastructuuroplossingen, gaat samenwerken met Citrix, specialist op het gebied van virtualisatie, netwerken en software as a service. Doel van de samenwerking is de productontwikkeling en technologie van beide bedrijven op elkaar af te stemmen, zodat er schaalbaardere en kosteneffectievere oplossingen kunnen worden aangeboden.

Het recent gelanceerde Nutanix Acropolis-hypervisor is als eerste ‘Citrix Ready’, wat klanten nu de mogelijkheid geeft de Xendesktop- en Citrix XenApp-producten te gebruiken. De Nutanix Acropolis-hypervisor is ongeveer twee maanden geleden gelanceerd in Miami op de jaarlijkse Nutanix .Next-conferentie. De samenwerking met Citrix helpt eindgebruikers van beide leveranciers vooral bij het uitvoeren van vdi-projecten.

Migratie virtuele workloads

Citrix-klanten kunnen gebruik gaan maken van het schaalbare en gebruiksvriendelijke Xtreme Computing Platform van Nutanix. De Acropolis Distributed Storage Fabric van het platform zorgt voor enterprise class storagediensten voor alle virtuele desktops en apps en schaalt lineair, zodat zowel pilots als grote deployments worden ondersteund. Xendesktop- en Xenapp-klanten krijgen bovendien de beschikking over de Nutanix App Mobility Fabric. Deze zorgt ervoor dat de migratie van virtuele workloads tussen verschillende hypervisor-omgevingen probleemloos verloopt, waardoor klanten met behulp van Nutanix Acropolis toegang hebben tot meer virtualisatieoplossingen.

Nutanix-klanten kunnen op hun beurt gebruikmaken van de Xenapp- en Xendesktop-producten. Deze geven bedrijven de flexibiliteit en beveiliging die ze nodig hebben om mobiel te werken. De volledige Xenapp- en Xendesktop-oplossing bevat ook Netscaler en Sharefile. Tezamen bieden Nutanix en Citrix een oplossing voor het uitleveren van virtuele desktops en applicaties.

Hogere kosten voorkomen

Gebruikers van de Citrix/Nutanix-technologiecombinatie kunnen complete virtuele desktopoplossingen in slechts een paar uur tijd uitrollen zonder dat daarbij specialistische storagevaardigheden nodig zijn. Daarnaast kunnen zij vdi-infrastructuren opschalen van kleine pilots naar grote omgevingen met tienduizenden gebruikers met een goede performance en ervaren zij een hoge mate van betrouwbaarheid op vdi-vlak. Tot slot worden hogere kosten voorkomen, doordat niet meer virtualisatiesoftware van meerdere aanbieders onderhouden hoeft te worden.

Citrix en Nutanix gaan Xenapp en Xendesktop op Acropolis ondersteunen in september 2015. Andere Nutanix-oplossingen zijn al Citrix ready en zijn gevalideerd om te draaien op Citrix Xendesktop, Xenapp, Sharefile and Netscaler.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-13T09:13:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.