Ordina toont realtime data Eneco-tour

Ordina heeft een applicatie ontwikkeld om realtime data van de renners van het team Roompot Oranje Peloton te versturen naar de coaches. Een apparaatje onder het zadel van de renner verzamelt data en stuurt dit via een antenne door naar een applicatie voor de coaches. Deze applicatie toont de snelheid, wattage, hartslag en trapfrequentie van de renners.

De renners van de ploeg Roompot Oranje Peloton hebben een klein apparaatje onder het zadel zitten. Dit apparaat is ontwikkeld door een team binnen Ordina Smart Technologies onder leiding van Evert-Jan Metselaar. De ingebouwde antenne stuurt met behulp van de LoRa-technologie - Long Range radio - realtime informatie door naar de ploegleidersauto. De coaches krijgen via een applicatie toegang tot verzonden gegevens over de snelheid, wattage, hartslag en trapfrequentie van de renners. 

Prestaties

De sensorinformatie wordt in een overzichtelijk dashboard getoond en opgeslagen, zodat na de wedstrijden ook analyses kunnen worden gemaakt. Hiermee zijn Michael Boogerd en Jean-Paul van Poppel in staat om de prestaties van de renners in de koers beter te volgen en ze beter te informeren.

De analyse van de gegevens moet er volgens teammanager Michael Zijlaard voor zorgen dat de renners zelf beter nadenken over hoe zijn hun specifieke kwaliteiten optimaal kunnen gebruiken. ‘Zo komen de renners bijvoorbeeld nog meer te weten over op welke momenten in de koers zij energie verbruikt hebben of snelheid tekort kwamen’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Met techniek de sport veredelen en de sporter beschermen terwijl deze onder begeleiding optimaal kan presteren en gelijktijdig voorkomt dat de sporter over zijn grenzen gaat , een uitstekende bijdrage voor de wielersport.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-14T15:58:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.