Vodafone en Valid samen in werkplekbeheer

Dit artikel delen:

Telecomaanbieder Vodafone en ict-dienstverlener Valid gaan samen werkplekbeheer en communicatiediensten aanbieden aan middelgrote en grote organisaties in Nederland. Het gaat om diensten rondom online kantoorpakket Microsoft 365 en online communicatiedienst Skype for Business. De geïntegreerde werkplek- en communicatie-oplossingen worden onder de naam Flexpace in de markt gezet.

De bedrijven hebben de samenwerking vastgelegd in een partnerovereenkomst. Beide bedrijven zijn Microsoft-partner en bieden al Microsoft 365 en Skype for Business aan.

'Door de samenwerking moet een aanbod van zakelijke diensten ontstaan die verder gaat dan de standaardfunctionaliteiten', vertelt Valid-product en portfolio-manager, Olivier Giraud, aan Computable. Hij vervolgt: 'Het gaat bijvoorbeeld om de integratie van Skype for Business in een bedrijfsnetwerk of een koppeling met bestaande centrales voor mobiele en vaste telefonie.'

Ook springen de bedrijven in op de trend dat steeds meer bedrijven kantoorsoftware afnemen vanuit de cloud. Giraud: 'Veel organisaties zoeken naar een integratie van Microsoft 365 in bedrijfsapplicaties. Daar kunnen wij hen ook bij helpen.' Daarnaast gaan de samenwerkende leveranciers samen storage- en hosting-oplossingen aanbieden voor de werkplekken en communicatie.

'As a service'

'Omdat de werkplekken als dienst aangeboden worden, kunnen bedrijven eenvoudig op- en afschalen zonder te investeren in eigen infrastructuur. Aanpassingen, bijvoorbeeld wanneer nieuwe medewerkers of tijdelijke krachten starten, worden eenvoudig doorgevoerd', aldus de bedrijven in een gezamenlijk persbericht.

De kosten van flexpace worden gebaseerd op het aantal gebruikers en bewegen met eventuele aanpassingen mee. Vodafone en Valid trekken samen op, zowel tijdens de implementatie als na de oplevering.

Vodafone en Valid

Valid richt zich op het leveren van en dienstverlening rondom ict-infrastructuren, bedrijfsapplicaties en business intelligence-oplossingen (bi). Vanuit de drie regiokantoren in Eindhoven, Maastricht en Utrecht werken ruim driehonderd mensen.  

Vodafone Nederland is naar eigen zeggen het tweede mobiele telecommunicatiebedrijf in Nederland op basis van omzet en winstgevendheid. Het heeft 5,1 miljoen klanten. De hoofdkantoren zijn gevestigd in Amsterdam en Maastricht en er zijn kantoren in Eindhoven, Capelle aan den IJssel, Bodegraven, Amstelveen en IJsselstein.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-26T15:37:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.