Computable organiseert seminar moderne werkplek

Computable organiseert zijn vierde Computable Seminar. Dit keer informatie, praktijkcases en advies omtrent communicatie in de moderne werkomgeving. Het centrale thema is universal communications (uc), totaaloplossingen voor communicatie op de werkvloer. Het seminar vindt plaats op dinsdag 28 juni 2016 in de Media Plaza, Jaarbeurs in Utrecht.

Het seminar behandelt onderwerpen als uc-ontwikkelingen, oplossingen, adoptie, beveiliging en optimalisatie van de virtuele werkplek. Diversiteit is de nieuwe norm. Tegenwoordig werkt men overal waar dat maar mogelijk is, op elk tijdstip en vanaf elk apparaat. Werk is geen locatie, maar een activiteit. De moderne werkplek vormt de motor van de digitale werkomgeving van de medewerker van nu en de gekaderde werkplek is verleden tijd.

Universal communications (uc) staat voor de technische integratie van allerlei vormen van communicatie. Het integreert agenda-functionaliteit, e-mail, webvergadermogelijkheden en instant messaging met verschillende communicatiemiddelen, zoals (mobiele) telefonie en tablets. Het zorgt voor een snelle manier van communiceren en dus voor een efficiëntere bedrijfsvoering.

De integratie komt tot stand door software en een aanpassing van de infrastructuur voor communicatie. Uc is een continu ontwikkelende architectuur voor communicatietechnologie die alle communicatie tussen mensen en systemen binnen context automatiseert en uniformeert en resulteert in een voor betrokkenen gelijkwaardige beleving. Het doel ervan is bedrijfsprocessen en intermenselijke communicatie te optimaliseren door tijdsverloop te beperken, informatiestromen gericht te beheren en afhankelijkheid van communicatiemedia en -apparaten te elimineren. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar hoe je ervoor kunt zorgen dat je medewerkers ook daadwerkelijk deze nieuwe technologie gaan gebruiken. Zonder adoptie blijven de voordelen een belofte.

Programma

In totaal zijn er zes sessies tijdens het Computable Seminar. Edwin Idema, ict-manager bij Asics Europe, trapt de dag af met een case over de keuze voor unified  communicatie oplossingen voor het sportmerk. Asics Europe koos verschillende oplossingen die in theoretisch opzicht perfect leken, echter in de praktijk viel dat erg tegen.

Verder presenteren Klaas Boes, ict-infrastructure director, en Peter Jansen, project coördinator, hun verhaal over optimaal samenwerken in het nieuwe AkzoNobel Center. Het nieuwe hoofdkantoor van chemie- en verfconcern AkzoNobel werd ingericht met geïntegreerde oplossingen op het gebied van (visuele) communicatie en digitaal samenwerken. Voor het nieuwe Center aan de Amsterdamse Zuidas, en op termijn ook voor andere vestigingen, waren ze op zoek naar een geïntegreerde set aan oplossingen die de wensen op het gebied van digitaal en slim samenwerken ondersteunen.

Gratis naar het seminar

De grootste vraag van bedrijven om aan uc te beginnen is: Wat zijn de voordelen terwijl de kosten wel behouden blijven? Bedrijven vrezen te moeten investeren in compleet nieuwe netwerken, terwijl dit vaak niet noodzakelijk is. De besparingen liggen bijvoorbeeld op het terrein van reis- en mobiliteitskosten door samenwerking en vergaderen op afstand en flexibel werken mogelijk te maken. 

Wilt u in een dag op de hoogte zijn van de mogelijkheden en oplossingen voor de moderne werkomgeving? Kom naar het Computable Seminar Universal Communications. Kijk voor het aanvragen van gratis tickets op computableseminars.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vandaag de dag is een moderne werkplek een werkplek zónder Windows :)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-08T11:38:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.