Rijk wil 25.000 beeldschermen en 20.000 pc's

Aanbesteding voor ICT Werkomgeving Rijk in volle gang

werkplek

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft twee aanbestedingen voor circa 25.000 beeldschermen en 20.000 pc's per jaar voor vaste ict-werkplekken gepubliceerd. Hiermee moet de werkplek van ambtenaren in de komende twee tot vier jaar worden voorzien van de nieuwste ict-benodigdheden. De aanbestedingen vallen binnen het programma Aanbesteding ICT Werkomgeving Rijk (IWR).

De aanbestedingen volgen op de aanbesteding voor printers en kopieermachines en die voor laptops, tablets en mobiele telefoons of smartphones, die in december 2016 zijn gepubliceerd. Half februari 2017 start de aanbesteding van mobiele communicatiediensten. Deze aanbesteding heeft betrekking op de mobiele communicatie voor de Rijksoverheid, gericht op het afwikkelen van mobiele gesprekken, sms-verkeer en mobiele data via publieke mobiele telecommunicatienetwerken.

Eind februari volgt de aanbesteding voor inbound bellen, in maart die voor sms-gateway. De publicatiedatums van de aanbestedingen voor vaste telefonie en VoIP-centrales zijn nog niet bekend.  

Programma Aanbesteding ICT Werkomgeving Rijk

Alle negen aanbestedingen vallen binnen het Programma Aanbesteding ICT Werkomgeving Rijk (IWR). De verschillende aanbestedingen omvatten ‘alle producten en daaraan gerelateerde diensten die de generieke ict-werkomgeving van de rijksambtenaar faciliteren’. De Rijksoverheid benadrukt dat ze niet op zoek is naar algemene datacenterinfrastructuur, vaste wan-verbindingen, cots-software (commercial off the shelf-software) of business software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jammer dat 'Werkplek-as-a-Service' bij het rijk nog niet zo ver is doorgedrongen.. Met een beetje fantasie in de aanbesteding hoef je geen beeldschermen of PC's in te kopen, maar betaal je als rijk een vast bedrag per maand voor een functionele werkplek conform specificaties, en dan maakt het niet uit of er een Thin Client, een PC, een Laptop of een Tablet staat. Dat kan op de lange duur een hoop schelen, plus je hebt het voordeel van goede, performante apparatuur. De PC die nu gekocht wordt, is over 3 jaar toch weer verouderd..

Ja, echt ongelooflijk dat anno 2017 nog dergelijk infantiel beleid gevoerd wordt. Het belangrijkste element van je beleid is altijd dat je terugkoppeling genereert vanuit een organisatie en daarmee het beleid voortdurend bijstelt en verbetert. Je moet met zo weinig mogelijk schade eventueel van je schreden terug kunnen keren als zich innovatieve ontwikkelingen voordoen of organisatorische veranderingen optreden. Noem maar op. Daarbij gaat het om allerlei voorzienbare en onvoorzienbare aspecten zowel op het vlak van ROI als van TCO. Dit is beleid van een totale simplist. Hij of zij moet bij de politie gaan werken. Daar is dit soort 'lekker makkelijk'-beleid heel gewoon. Gewoon doen wat het eerst in je opkomt. Wat zou er in hemelsnaam ook over te onderzoeken zijn?

Mac Mini's, makkelijk. Blijft de beste desktop. Klein, zuinig, modern, prima geschikt voor alle OS-en en nauwelijks afschrijving (50-100€/jaar)

Vaste werkplekken terwijl iedereen steeds flexibeler gaat werken (lees: de baas verwacht dat je 's avonds ook nog aan de slag mag)? Dat klinkt niet erg logisch!

Als ze visie zouden hebben gehad, dan zouden ze hebben geïnvesteerd in moderne laptops met USB-C, en in docking stations eveneens met USB-C. Eén kabeltje aansluiten en je hebt een vaste werkplek gecreëerd met je mobiele werkstation.

Hebben Henk en Ingrid al smartphones, plasmaschermen en pc's?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-07T09:33:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.