StartReady maakt game voor Skype for Business-omgeving

StartReady, specialist op het gebied van Skype for Business-oplossingen, introduceert een serious game om de adoptie van Skype for Business op de werkvloer te verbeteren. Deze game, genaamd Finding Victor, moet zakelijke gebruikers op laagdrempelige wijze helpen om met de functionaliteiten van Skype for Business vertrouwd te raken. Na een pilot brengt de onderneming uit Uithoorn de virtuele training nu voor een breed publiek op de markt.

Finding Victor is een game die volledig binnen de Skype for Business-software is gebouwd. StartReady ontwikkelde de virtuele training in samenwerking met gamestudio IJsfontein uit Amsterdam.

‘Het is een logisch antwoord op de groeiende vraag naar universal communications-oplossingen vanuit het bedrijfsleven’, aldus Lucas Wensing, ceo en oprichter van StartReady. Voor een succesvolle adoptie van tools als Skype for Business is training van groot belang’, vervolgt Wensing. ‘In de praktijk is goede training vaak tijdrovend en kostbaar, terwijl het lang niet altijd effectief is. Denk bijvoorbeeld aan online-trainingen waar je alleen doorheen hoeft te klikken of het klasje waarin alles toch net anders werkt dan op je eigen werkplek. Met deze serious game brengen we daar verandering in. Het spel is geïntegreerd in de software van Microsoft en kan onafhankelijk van tijd en plaats worden gespeeld. Je speelt het in je eigen Skype for Business-omgeving. Daarnaast past de serious game zich aan op de beschikbaarheid en het niveau van de individuele speler.’

Eerste gebruikers

Na een testperiode met een klankbordgroep, is de virtuele training onlangs in gebruik genomen door de medewerkers van woningbouwcorporatie Mooiland.

Danny van Irsel, adviseur informatisering bij Mooiland, licht de keuze voor Finding Victor toe: ‘Bij Mooiland willen we er met Office 365 en Skype for Business voor zorgen dat medewerkers tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen (samen)werken. De serious game sluit hier goed op aan.’

StartReady is in 2008 opgericht door Lucas Wensing (ceo) en Jeroen van Vliet (cto), beiden voormalig Microsoft-medewerkers. Sinds 2012 versterkt Rob Schut (coo) het directieteam. De onderneming is gevestigd in Uithoorn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-02T09:20:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.