Veeam benoemt CEO-duo Baronov en McKay

Manager

Virtualisatiebeheerspecialist Veeam heeft Andrei Baronov en Peter McKay benoemd tot co-ceo’s. Baronov is medeoprichter en directie-lid van Veeam en blijft ook verantwoordelijk voor zijn taken als cto. Baronov gaat met McKay, die voor zijn benoeming als co-ceo actief was als president, coo en directielid, de nieuwe groeiplannen van Veeam vormgeven.

De huidige ceo en directielid, William H. Largent, zal de rol van voorzitter van de finance- en compensation-comités op zich nemen. Veeam-medeoprichter en -director Ratmir Timashev behoudt zijn huidige functie.

McKay, die eerder leidinggevende rollen had binnen VMware en IBM, is sinds ongeveer tien maanden bij Veeam aan boord. Volgens de directie heeft hij in die periode een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van het bedrijf. 

Baronov blijft naast zijn rol als co-ceo ook verantwoordelijk voor zijn taken als cto. Hij richt zich op reserach en development, marktstrategie, productmanagement en uitbreiding van de afzetmarkt voor virtualisatie. McKay richt zich op de introductie van nieuwe producten, financiën, hr en moet in samenwerking met Baronov de groeiplannen vormgeven.

1 miljard dollar

Het nieuwe ceo-duo leidt Veeam, dat de afgelopen jaren zijn activiteiten in wereldwijde cloud- en zakelijke beheerdiensten fors zag groeien. Het bedrijf profiteert van de toenemende vraag naar virtualistie-toepassingen voor het beheer van zakelijke ict-omgevingen en wil in het jaar 2019 een omzet behalen van één miljard dollar.

Largent blijft als chairman van het onderdeel finance & compensation committees verantwoordelijk voor governance, belastingen, investeringen en interne audits.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-16T09:24:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.