AMD onthult specificaties virtualisatie

AMD maakte vrijdag tijdens The LinuxWorld Summit in New York de volledige specificaties van zijn virtualisatie-technologie Pacifica bekend. Pacifica is ontworpen om 64-bit virtualisering te verbeteren voor x86-gebaseerde servers, workstations, desktops en notebooks.

Pacifica is een uitbreiding van de AMD64-technologie en verbetert de virtualisatie door een nieuw model en nieuwe functionaliteit voor processor en geheugen-controller.

Deze nieuwe functionaliteit zorgt, in vergelijking met traditionele softwarematige oplossingen, voor minder complexiteit en betere beveiliging bij nieuwe oplossingen voor virtualisering. Tegelijkertijd blijven investeringen beschermd, omdat de oplossing compatibel is met bestaande en oude virtualisatie-software.

AMD werkt op het gebied van virtualisering samen met partner als Microsoft, VMware en XenSource. Pacifica is vanaf de eerste helft van 2006 in client- en serverprocessoren beschikbaar. Ook de toekomstige singlecore en dualcore AMD64-processoren worden geoptimaliseerd voor 64-bit virtualisatie-software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-30T08:33:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.