KPN aan het roer bij uc-specialist StartReady

KPN heeft het resterende belang van 85 procent gekocht in StartReady, een specialist in het leveren van Skype for Business-diensten. De transactie past in de strategie van KPN om te groeien in cloud- en it-dienstverlening. Het ict-concern nam in 2014 een belang van 15 procent in unified communications (uc)-specialist StartReady met een optie om op termijn het resterende belang te kunnen kopen.

StartReady levert managed voice-, video- en chatdiensten aan zakelijke klanten van KPN op basis van Microsoft’s Skype for Business-software. Het in Uithoorn en Groningen gevestigde bedrijf met ongeveer dertig medewerkers is een Microsoft-partner.

StartReady heeft samen met KPN een gestandaardiseerd service-aanbod ontwikkeld voor het eenvoudig en versneld leveren en beheren van Skype for Business-dienstverlening. Daarnaast heeft het een eigen interactieve trainingsmethode ontwikkeld om mensen snel vertrouwd te maken met deze software. Met de overname haalt KPN dit service-aanbod en de expertise volledig in huis.

Volgens beide bedrijven groeit de vraag naar geïntegreerde universal communications-diensten en maakt voice-, chat- en videofunctionaliteit steeds vaker onderdeel uit van de moderne online werkplek. KPN wil klanten een totaaloplossing kunnen bieden van lan/wan, vast-mobiel en werkplekdiensten, waaronder Skype for Business.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-28T11:41:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.