'Verhuizing Panasonic naar Amsterdam logische stap’

Dat Panasonic zijn Europese hoofdkantoor verhuist van Engeland naar Amsterdam, ligt voor de hand. In Amsterdam zijn al belangrijke onderdelen van de multinational gevestigd, meldt het Japanse elektronicabedrijf aan Computable.

Eind augustus werd bekend dat Panasonic zijn Europese hoofdkantoor per 1 oktober verplaatst van Bracknell nabij Londen naar de Amsterdamse Zuidas. Dit plan is inmiddels bevestigd aan Computable. Met de verhuizing wil het concern zijn Europese bedrijfsvoering efficiënter en voordeliger inrichten met gemakkelijke toegang tot de diverse afzetmarkten in Europa, aldus woordvoerder Anne Guennewig.

De keuze voor Amsterdam ligt voor de hand, vertelt ze. Vanuit de hoofdstad blijkt de multinational namelijk zijn holdingbedrijf van alle vestigingen buiten Japan te runnen. Ook is de financieringsmaatschappij van het wereldwijde concern hier gevestigd.

‘De verplaatsing van het Europese regionale hoofdkantoor naar onze reeds bestaande vestiging [in Amsterdam, red.] maakt het mogelijk om op hoog niveau samen te werken met de holding en met de financieringsmaatschappij’, zegt de woordvoerder.

Brexit

Met het Europese hoofdkantoor in Amsterdam hoeft Panasonic zich bovendien geen zorgen meer te maken over de mogelijke gevolgen van Brexit, de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Guennewig: ‘Dit kan in de toekomst gevolgen hebben voor het verkeer van arbeidskrachten, producten, materialen, diensten, data en mogelijke fiscale obstakels vormen door toepassing van verschillende wet- en regelgeving tussen het VK en de EU.’

Volgens de woordvoerder verhuizen minder dan tien functies vanuit Bracknell naar Amsterdam. De verplaatsing heeft volgens haar geen gevolgen voor de overige bedrijfsvoering in het Verenigd Koninkrijk. Evenmin zouden er gevolgen zijn voor de bestaande bedrijfsvoering in Nederland. Het elektronicaconcern heeft, behalve een kantoor bij station Amsterdam-Zuid, ook een vestiging in Den Bosch.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-03T11:24:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.