‘Zoeken is nooit meer zoals het was’

Vogin-Ip-lezingendag beleeft zevende editie

Internet is niet meer weg te denken uit onze kennismaatschappij. 'Googlen' is een werkwoord en synoniem voor 'iets opzoeken op internet'. Oké, maar hoe goed zijn we in het zoeken naar en vinden van geschikte informatie? Daarvoor is de Vogin-Ip-lezingendag voor professionals in het leven geroepen die op 21 maart voor de zevende keer plaatsvindt.

‘Een dag vol met lezingen en workshops rond het thema zoeken, vinden en combineren van informatie.’ Zo kondigen de stichting Nederlandse Vereniging van Gebruikers van Interactieve Informatiesystemen (Vogin) en vakblad Informatieprofessionals (Ip) gezamenlijk de Vogin-Ip-lezingendag (op donderdag 21 maart) aan. Het event, dat voor de zevende keer plaatsvindt, is bedoeld voor iedereen die dagelijks professioneel met informatie bezig is. Denk informatieprofessionals en bibliothecarissen uit alle soorten organisaties.

Thema’s die aan de orde komen zijn: het omschrijven van de zoekvraag, het bedenken van zoektermen, het beoordelen en selecteren van sites en het combineren van informatie. En hoe goed zorgen we dat we onze eigen informatie voor anderen vindbaar aanbieden?

Keynotes

Hoewel de nadruk op trends en nieuwe ontwikkelingen ligt en techniek niet uit de weg wordt gegaan, betekent dit niet dat de inhoud zich op techneuten richt. Als keynote-sprekers zijn onder andere aangetrokken Eliot Higgins, oprichter Bellingcat, en Frédérik Ruys, maker van de visualisaties voor de VPRO-serie Nederland van Boven.

Het evenement, waarin ook ruimte voor discussies met vakgenoten, vindt andermaal plaats in de openbare bibliotheek in Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-06T15:54:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.