Haarlems Bright River regelt nieuw groeikapitaal

Investering

Bright River, de Haarlemse aanbieder van optimalisatiesoftware voor online content, heeft een nieuwe investering binnengehaald. Het geld is afkomstig van Pride Capital Partners en is bedoeld voor productontwikkeling en verdere internationale groei. Het betreft een achtergestelde lening waarvan de hoogte niet is bekendgemaakt.

Bright River ondersteunt webshops bij het zo gunstig mogelijk presenteren van hun producten. Dit leidt tot hogere conversie en minder retouren. De onderneming gebruikt machine learning en andere technologie om de efficiëntie van beeldbewerking, 3D-modelling en videobewerking te vergroten. In het jargon heet dit visual content optimization (vco). Met de toepassingen van Bright River is deze optimalisatie schaalbaar en geautomatiseerd.

Opgericht in Haarlem

Het softwarebedrijf is in 2006 opgericht in Haarlem en heeft inmiddels ook kantoren in New York, San Francisco, Dhaka (Bangladesh) en Chennai (India). Er werken ongeveer 750 mensen. Vooral in de Verenigde Staten heeft Bright River naar eigen zeggen een sterke positie, maar klanten bevinden zich overal ter wereld.

Met de nieuwe investering wil de onderneming zijn technologie verder ontwikkelen. Het geld is afkomstig van Pride Capital Partners uit Amsterdam. Het is zogeheten mezzaninelening, een vorm die ligt tussen veilig bankkrediet en eigen risicodragend vermogen in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-13T17:21:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.