Exact koopt cloudsoftwarebedrijf Bouw7 uit Dokkum

bouwstenen overheid

Exact neemt Bouw7 over, een leverancier van cloudsoftware voor het midden- en kleinbedrijf in de bouwsector. Een overnamesom is niet bekend gemaakt. Het nog jonge bedrijf uit Dokkum levert oplossingen op het gebied van administratie, planning en beheer. Bij Bouw7 werken een man of dertig.

Volgens Exact blijven bouwbedrijven qua ict achter op ondernemingen uit andere sectoren. Velen werken nog met oudere on-premise-systemen die beperkt zijn in functies en integratie-opties. Door nu Bouw7 over te nemen kan het Delftse softwareconcern Exact Online combineren met cloudsoftware voor planning, materiaalverwerking, urenregistratie en facturatie. De softwareleverancier claimt dat zo'n 3.700 bouwbedrijven Exact gebruiken voor de boekhouding en ziet met Bouw7 erbij veel mogelijkheden om bouwondernemingen te ondersteunen met cloudsoftware.

De combinatie Exact Online en Bouw7 koppelt projectgestuurde primaire processen met de financiële administratie en werkt op zowel pc als mobiele apparaten. Die gecombineerde software leidt tot minder administratie en minder fouten als gevolg van dubbele en onvolledige invoer van gegevens. Gebruikers krijgen daarentegen beter inzicht dat helpt om hun concurrentiekracht te vergroten, beweren beide partijen.

Verticals

Volgens Phill Robinson, algemeen directeur van Exact, heeft zijn bedrijf een sterke positie in sectoren als accountancy, industrie, groothandel en zakelijke dienstverlening. 'Wij willen ons in de Benelux ook versterken in andere verticals, zoals de bouw. Tevens kijken we naar andere sectoren waar we middels overnames toegang tot willen krijgen.'  

Sander Jongsma, oprichter van Bouw7, startte zijn bedrijf in 2015 met een missie: het veranderen van traditionele administratieve processen in de bouwsector met gebruiksvriendelijke en kosteneffectieve cloudsoftware. Als onderdeel van Exact verwacht hij sneller te innoveren dan ooit verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-04T08:30:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.