Centric vervangt zaaksysteemsoftware door Decos

Onderhoud huidige klanten blijft gegarandeerd

samenwerking

Centric gaat op de markt de software van Decos voor zaak- en klantcontact aanbieden in plaats van de eigen software. De huidige systemen van Centric worden nog alleen onderhouden voor reeds bestaande klanten, hoofdzakelijk gemeenten.

Volgens Centric zijn via deze strategische samenwerking in zaak- en klantcontactsystemen klanten beter te ondersteunen. Bijvoorbeeld door sneller in te spelen op de veranderingen waar de decentrale overheid door de toenemende digitalisering om vraagt. 'Na een grondige marktanalyse heeft Centric Join van Decos uitgekozen als systeem dat het best aansluit bij hun wensen en eisen', aldus Maarten Hillenaar, directeur Public Sector Solutions bij het it-concern uit Gouda.

Join maakt onderdeel uit van de keten van oplossingen die Centric de lokale en regionale overheid biedt, via cloud en on-premise. Het zaaksysteem van Decos wordt als centraal platform gekoppeld met de specifieke oplossingen van Centric, zoals de Suites voor het sociaal domein en Key2Vergunningen.

Dimpact

Navraag bij beide partijen leert dat de huidige zaak- en klantcontactsystemen van Centric alleen nog worden onderhouden voor reeds bestaande klanten. 'Centric respecteert de bestaande contracten met klanten. De Centric-software blijft ondersteund voor die klanten. Centric ziet voor  klanten wel kansen om met Join te werken. Hiervoor kijken Centric, Decos en klanten wat de mogelijkheden zijn', aldus een gezamenlijke reactie.

Op de vraag of de strategische samenwerking bedoeld is om de concurrentiepositie van beide partijen ten opzichte van de coöperatie Dimpact (waar Atos en Pinkroccade als partners bij betrokken zijn) te versterken, antwoorden Centric en Decos: 'De samenwerking is bedoeld om klanten beter te kunnen ondersteunen in hun bedrijfsvoering. Het gevolg daarvan kan zijn dat de marktpositie verder wordt versterkt. Mogelijk heeft dit dan ook effect op de marktpositie ten opzichte van Dimpact.'

Opschudden

Decos is zo'n dertig jaar actief als softwareleverancier bij de publieke overheid. Het bedrijf uit Noordwijk levert document- en procesmanagementoplossingen en gaat er daarbij prat op papierloos te werken. Decos lanceerde medio 2014 de oplossing Join Zaak & Document, als opvolger voor het toenmalige zaak- en documentmanagementsysteem Decos D5.

Centric is de laatste tijd zijn portfolio aan het opschudden. Het bedrijf stoot activiteiten af waarin het niet meer denkt te kunnen groeien, zoals de hardwareresellertak (verkocht aan Het It) en de softwareoplossingen voor woningcorporaties (verkocht aan TSS) en verkiest een samenwerkingsverband zoals met Decos in plaats van te moeten investeren in het moderniseren van verouderde softwarelijnen.

Daarnaast investeert Centric via overnames of deelnemingen in groeisectoren, zoals de detailhandel (overname van het Belgische Summit Retail, een leverancier van kassasystemen), of bepaalde technologie (deelnames in business intelligence specialist VyZyr en dronebedrijf Sky Survey).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-05T10:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.