It-tools verminderen productiviteit van Nederlanders

Daling

Nederlandse medewerkers besteden zo’n 43 procent van hun werkweek aan kerntaken. De overige tijd zijn ze kwijt aan secundaire taken, zoals het beantwoorden van e-mails en bijwonen van vergaderingen. Opmerkelijk: de hoeveelheid aanwezige it-toepassingen en -programma’s doet de productiviteit juist afnemen.

Dat blijkt uit het onderzoeksrapport ‘The 2020 State of Work’ van Workfront, een Amerikaanse leverancier van een workmanagement-platform. Voor deze zesde editie van het rapport zijn ruim 3.750 medewerkers in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten ondervraagd.

Nederlanders kunnen maar 43 procent van hun tijd aan kerntaken besteden. De rest van de tijd gaat op aan inefficiënte vergaderingen  (55 procent), het beantwoorden van buitensporige hoeveelheden e-mails (46 procent) en een gebrek aan prioriteiten binnen de organisatie (37 procent).

Andere zaken die de productiviteit van Nederlanders laten afnemen zijn de hoeveelheid apps en softwarepakketten waarmee zij werken (41 procent) en de hoeveelheid aan beschikbare communicatiemiddelen (40 procent). Nederlanders worden minder gehinderd door instant messaging en sociale media; nog geen kwart (23 procent) zegt dat deze (chat)berichten invloed hebben op hun productiviteit. Alles bij elkaar wordt een Nederlander per dag ruim 15 procent van zijn tijd gestoord door deze digitale tools.

Ook is gevraagd of organisaties al datagedreven werken. In 49 procent van de Nederlandse organisaties maken executives bedrijfsbeslissingen op basis van data. Nog eens een kwart (24 procent) doet dit op basis van gevoel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-04T10:44:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.