Siemens neemt Multimechanics over

Puzzel

De Duitse industriële reus Siemens heeft het Amerikaanse softwarebedrijf Multimechanics overgenomen. Multimechanics maakt virtuele testomgevingen waarmee eigenschappen van materialen zijn te onderzoeken.

Met de technologie van Multimechanics kunnen bedrijven een digital twin maken van materialen door materiaaltechniek nauw te integreren met het ontwerp van onderdelen, performance engineering en productie. Dit laat toe om snel, nauwkeurig en efficiënt te voorspellen wat de eigenschappen van materialen zullen zijn en hoe ze reageren op bijvoorbeeld bepaalde weersomstandigheden of foutjes op microniveau.

Multimechanics maakt vanaf nu deel uit van de afdeling Siemens Digital Industries Software. De software zelf wordt geïntegreerd in de Simcenter-software van Siemens. Die maakt deel uit van de Xcelerator-portfolio van het bedrijf. Zo moet materiaaltechnologie een onderdeel van de digitale workflow worden en ontstaat een brug tussen materiaalontwikkelaars, ontwikkelaars van productieprocessen en ontwerpers van onderdelen.

Multimechanics werd opgericht in 2010 en begon met opdrachten voor het Amerikaanse leger. Het bedrijf heeft zijn hoofdkwartier in Omaha, Nebraska. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-20T10:04:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.