Bizcuit steekt 1,2 miljoen in scale-up Klippa

De Bizcuit Groep, die cloud-oplossingen aan het mkb levert, investeert 1,2 miljoen in de Nederlandse scale-up Klippa (financiële documentverwerking). Het merendeel hiervan wordt besteed voor versnelde innovatie. Twee ton is bestemd voor het uitkopen van enkele investeerders van het eerste uur.

Klippa-baas Yeelen Knegtering: 'De Covid-19-crisis maakt het digitaliseren van bedrijfsprocessen en werken op afstand belangrijker dan ooit. Met onze tools kunnen werknemers hun administratieve taken altijd en overal uitvoeren, waardoor bedrijven veilig op afstand kunnen werken en hun administratieve proces tot zeventig procent kunnen versnellen.'

Volgens Knegtering worstelen veel bedrijven nog steeds met het handmatig verwerken van documenten als facturen en bonnetjes, waardoor zij kostbare tijd verspillen. De partijen kwamen voor het eerst met elkaar in aanraking toen de dochterondernemingen van de Bizcuit Groep, Minox (boekhoudsoftware) en Bizcuit (fintech-software), gebruik gingen maken van Klippa's api’s voor slimme documentverwerking.

Klippa is een Groningse scale-up die in 2015 werd opgericht door zes it-specialisten. Het bedrijf wil omslachtige documentstromen digitaliseren en automatiseren. Dit gebeurt aan de hand van moderne technologieën, zoals machine learning en ocr.

Inmiddels heeft het softwarebedrijf ook een kantoor in Amsterdam. Meer dan duizend klanten worden bediend. Klippa heeft diverse productlijnen in de markt. Dit zijn apps en software voor het verbeteren van administratieve processen, het scannen van bonnen en facturen, declaratieverwerking, identiteit validatie en data-extractie. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-01T13:30:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.