CNBB investeert miljoenen in Wyzetalk

De Nederlandse investeringsmaatschappij CNBB Venture Partners heeft een investering van meerdere miljoenen euro’s gedaan in Wyzetalk. Dit Utrechtse bedrijf biedt software waarmee grote organisaties eenvoudig communiceren met hun non-deskmedewerkers. Het extra kapitaal wil Wyzetalk inzetten om verder te groeien in Nederland en andere landen in Europa.

Volgens CNBB onderscheidt Wyzetalk zich met zijn software van andere leveranciers van interne communicatietools doordat zich op een andere doelgroep richt dan de gebruikelijke kantoormedewerkers. De softwareleverancier stelt bedrijven in staat om te communiceren met grote en complexere groepen medewerkers die buiten kantoor werken. Denk aan de schoonmaak, detailhandel, horeca, mijnbouw en scheepvaart. Vaak spelen bij banen in deze sectoren zaken als gezondheid, veiligheid en hygiëne een grote rol en vormen verschillen in cultuur en taal en het werken op verschillende locaties een uitdaging.

Met sectorspecifieke expertise en advies op het gebied van best practices, biedt Wyzetalk professionele ondersteuning aan interne communicatieteams. Ook biedt de oplossing van Wyzetalk de mogelijkheid om feedback van werknemers te verzamelen op een gestructureerde en meetbare manier.

Zuid-Afrika

Het oorspronkelijk Zuid-Afrikaanse Wyzetalk, opgericht in 2012 door Gys Kappers (algemeen directeur) en Gerhard Pretorius (technisch directeur), heeft internationale klanten in de mijnbouw, olie en gas, productie, detailhandel en horeca. Kappers is een Nederlandse ondernemer wiens familie in de jaren vijftig naar Zuid-Afrika emigreerde. Hij heeft het bedrijf onlangs 'thuis' gebracht door het hoofdkantoor in Utrecht te vestigen. Onlangs kondigde Wyzetalk de samenwerking aan met zijn eerste Nederlandse klant, Reederei Nord, de Amsterdamse vestiging van de Duitse rederij.

Kappers en Pretorius zochten vorig jaar naar een investeerder om de Europese groeistrategie te ondersteunen. Het duo vond een partner in CNBB, een softwaregerichte investeringsmaatschappij geleid door de Exact-oprichters Lucas Brentjens en Arco van Nieuwland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-20T10:16:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.