Webconferenties in de cloud groeien als kool

beeldbellen

Het bedrag dat eindgebruikers aan cloudgebaseerde webconferencing uitgeven, zal in 2020 met bijna 25 procent toenemen. Dat heeft het marktonderzoeksbureau Gartner becijferd. In totaal zal er dit jaar zowat 4,1 miljard dollar aan gespendeerd worden.

In 2019 werd zowat 3,3 miljard dollar aan oplossingen voor webconferencing uitgegeven, weet Gartner. Het is daarmee de op een na snelst groeiende categorie in de markt voor unified communications, na de uitgaven voor cloud-gebaseerde telefonie. Die zullen in 2020 naar verwachting 16,8 miljard dollar bedragen.

Naar de redenen van de populariteit is het niet lang zoeken. Door de coronapandemie is het aantal gebruikers van webconferencing geëxplodeerd. Voor volgend jaar verwacht Gartner wel dat de groei terug afneemt, omdat de blijvende effecten van het nieuwe werken de conferentiediensten gemeengoed zullen maken. 

De totale uitgaven van de unified communications-markt voor eindgebruikers zullen in 2020 naar verwachting ook met 2,7 procent dalen. In 2021 zullen ze dan weer stijgen, naarmate de markt van cloudtelefonie weer op gang komt. De markt voor cloudtelefonie zal naar verwachting in 2020 en 2021 groeien met respectievelijk circa negen en achttien procent.

Volgens Gartner zullen tegen 2024 persoonlijke vergaderingen nog een kwart uitmaken van alle vergaderingen in bedrijven. De rest wordt met it- en samenwerkingstools afgehandeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-02T10:56:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.