Fujitsu vernieuwt it-infra bij grasexpert Barenbrug

deal handen schudden overeenkomst contract

Fujitsu heeft een zesjarig contract gesloten met het Nijmeegse familiebedrijf Barenbrug, een veredelingsbedrijf gespecialiseerd in gras- en voederoplossingen voor de veehouderij, sport, recreatie en paardenhouderij. Fujitsu vernieuwt de werkplekken en de wereldwijde it-infrastructuur.

De in Nederland gevestigde Royal Barenbrug telt achttien werkmaatschappijen en 22 r&d-locaties. Wereldwijd in zeventien landen werken er ruim achthonderd man. Het bedrijf zocht naar een minder versnipperde gedistribueerde infrastructuur en een werkplekomgeving die schaalbaar is. Fujitsu levert een centraal beheerde it-infrastructuur die zowel de werkplekken als beheerde netwerkdiensten omvat.

In zeventien landen verdeeld over zes continenten worden de lokale dienstverleners van Barenbrug vervangen door de Japanse automatiseerder. Fujitsu wordt nu verantwoordelijk voor de geleverde werkplekdiensten, infrastructuur, netwerken, beveiliging, hardware en ondersteunende diensten.

In de cloud

Fujitsu voert een Microsoft Office 365-werkplekomgeving in gebaseerd op E5 (maandelijkse)-licenties. Dit geeft de medewerkers de mogelijkheid om overal én op elk apparaat toegang tot hun systemen te krijgen. Deze diensten worden beheerd door Fujitsu's netwerk van Global Delivery Centers (GDC's).

Ook zet de automatiseerder de hardwarebox Primeflex (geïntegreerde set van server-, opslag- en netwerkcomponenten) voor Microsoft Azure Stack HCI (Hyper Converged Infrastructure) in om een nieuwe kern te genereren voor de gegevens van het familiebedrijf.

Barenbrug zal de netwerkdiensten van Fujitsu afnemen op basis van een virtueel private netwerk (vpn), Azure Cloud, Cisco Meraki-backbone, wide area network (wan) en een local area network (lan). Beheer is in handen van de Fujitsu’s GDC’s. Naast de werkplekhardware voorziet Fujitsu Barenbrug van beveiligings- en servicedeskdiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-11T11:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.