Zeg niet Google G Suite, zeg Workspace

Dit artikel delen:
Google hoofdkantoor

De Google G Suite van Google maakt plaats voor een nieuwe suite: Workspace. Die lijkt behoorlijk op zijn voorganger, maar legt meer nadruk op een geïntegreerde product-ervaring. Het maakt de concurrentie met Microsoft 365 er alleen maar feller op.

Google Workspace brengt messaging, vergaderingen, documenten via vertrouwde apps als Docs, Drive en Meet samen in de cloud, maar doet dat meer geïntegreerd dan vroeger in G Suite.  Zo zijn er nu gekoppelde previews in Docs, Sheets en Slides. Daarmee kunnen gebruikers de inhoud van een link bekijken zonder het originele document te verlaten. Dit moet tijd besparen bij het wisselen tussen apps en tabbladen. Bij het creëren van een document in Docs, Sheets en Slides, zal een pop-up de details weergeven en acties voorstellen, zoals het delen van het document.

Verder is er de mogelijkheid voor gebruikers om samen documenten te creëren en te werken in Chat, zonder dat ze van tabblad of tool hoeven te wisselen. In juli kondigde Google al aan dat het ‘Meet picture-in-picture’ naar Gmail en Chat brengt, zodat teamleden elkaar tijdens het samenwerken zien en horen. In de komende maanden zal die functie ook naar Docs, Sheets en Slides gebracht worden.

Prijzen

Google Workspace kost minstens 4,68 euro per maand, bij het abonnement Business Starter. In dat geval voorziet de dienst in videovergaderen met maximaal honderd mensen en 30 gigabyte cloud-opslag per gebruiker. Bij Business Standard (9,36 euro) is dat 150 deelnemers en 2 terabyte per gebruiker. Daar is het ook mogelijk de videovergaderingen op te slaan. Business Plus ten slotte (15,60 euro) laat vergaderen toe met 250 mensen en biedt 5 terabyte opslag per gebruiker. Dit abonnement biedt ook uitgebreidere beveiligings- en beheerfuncties, inclusief Vault en geavanceerd eindpuntbeheer. Gebruikers met nog grotere noden kunnen een Enterprise-abonnement afsluiten, met prijszetting op maat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Vacatures Digital Workplace

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-06T11:37:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.